Skroutz: 10.000 παραγγελίες στο εξωτερικό μέσα στο 2023

Skroutz: 10.000 παραγγελίες στο εξωτερικό μέσα στο 2023

Το δίκτυο των Skroutz Points επεκτείνεται και ο αριθμός των οδηγών της εταιρείας θα διπλασιαστεί φέτος

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 575 εκατ. ευρώ εκτιμάται ο παραγόμενος τζίρος της Skroutz από το Skroutz Marketplace το 2023, καταγράφοντας αύξηση πάνω από 60% σε σύγκριση με το 2022 και σημειώνοντας για μια ακόμη χρονιά θεαματικές επιδόσεις. Μάλιστα οι συνεργαζόμενοι με το marketplace έμποροι είδαν τον ακαθάριστο παραγόμενο τζίρο τους να αυξάνεται κατά μέσον όρο 85% το 2023, κάτι, βεβαίως, που σχετίζεται με το γεγονός ότι μέσω της εν λόγω πλατφόρμας απευθύνονται πλέον σε ευρύ κοινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι μες στο 2023 η Skroutz έστειλε και τις πρώτες 10.000 παραγγελίες στην Ευρώπη με την επέκταση διεθνώς να συνεχίζεται και το 2024 και την εταιρεία να εστιάζει στις γειτονικές χώρες.

Βασικοί στόχοι που τίθενται για το 2024, έτσι όπως αναφέρονται από τον διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της Skroutz Γιώργο Χατζηγεωργίου σε ανάρτησή του στο LinkedIn, είναι η περαιτέρω αύξηση του τζίρου της εταιρείας από το marketplace και η έμφαση στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε ό,τι αφορά τους συνεργαζόμενους εμπόρους η εταιρεία θέλει μες στο 2024 να τους δώσει ακόμη μεγαλύτερη πρόσβαση στις αποθήκες, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα και την ακόμη πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των παραγγελιών, αλλά να προχωρήσει και σε χρηματοδοτικά εργαλεία.

Προς αυτή την κατεύθυνση η εταιρεία φιλοδοξεί μέχρι το τέλος του έτους να παραδίδει σχεδόν το σύνολο των παραγγελιών την επόμενη ημέρα από τη λήψη της παραγγελίας (σήμερα το αντίστοιχο ποσοστό είναι 25%), κάτι που θα επιτευχθεί μέσω της χρήσης περισσότερων αποθηκών, διπλασιασμού των αυτόματων μηχανημάτων παραλαβής (lockers), αλλά και διπλασιασμού των οδηγών.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των Skroutz Points αναμένεται να φτάσει τα 4.000 από περίπου 2.000 που είναι σήμερα με την έμφαση να δίνεται φυσικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, στην Κρήτη, όπου πρόσφατα εγκαταστάθηκαν τα πρώτα Skroutz Points, καθώς και στη βορειοδυτική Ελλάδα. Διπλασιασμός σχεδιάζεται όμως και στους οδηγούς, καθώς από 450 που είναι σήμερα, αναμένεται να φτάσουν τους 900 μέχρι το τέλος του χρόνου. Επέκταση των Skroutz Points σχεδιάζεται και για την Κύπρο, όπου ήδη δραστηριοποιείται η Skroutz, με πιλοτική εγκατάσταση μηχανημάτων μες στο 2024. Πρόσφατα, εξάλλου, η εταιρεία εγκαινίασε μια νέα υπηρεσία που αφορά τη δυνατότητα πώλησης από τους χρήστες της πλατφόρμας μεταχειρισμένων αντικειμένων σε άλλους χρήστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή