Τζίρο 1 δισ. επιδιώκει η Εθνική Ασφαλιστική έως το 2027

Τζίρο 1 δισ. επιδιώκει η Εθνική Ασφαλιστική έως το 2027

Η εταιρεία δίνει έμφαση στην ασφάλιση περιουσίας ιδιωτών και αυτοκινήτου

τζίρο-1-δισ-επιδιώκει-η-εθνική-ασφαλιστ-562906384

Στο 1 δισ. ευρώ προσδιορίζει η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής τον στόχο για τις ασφαλιστικές εργασίες έως το 2027, από 734,3 εκατ. ευρώ το 2023, με έμφαση στον τομέα της ασφάλισης περιουσίας ιδιωτών, αυτοκινήτου και νέων καλύψεων, όπως η κυβερνοασφάλεια (cybersecurity). Οι ασφαλιστικές εργασίες αυξήθηκαν κατά 12% την προηγούμενη χρονιά, με τη μεγαλύτερη άνοδο να εμφανίζει το χαρτοφυλάκιο των εργασιών από νέους πελάτες που ενισχύθηκε κατά 19,3%, στα 508 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 226,3 εκατ. ευρώ είναι τα ασφάλιστρα από το παλιό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με αφορμή τη νέα εταιρική ταυτότητα και την πορεία μετασχηματισμού της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο διευθύνων σύμβουλος Ρομπέρ Γκοσί έδωσε έμφαση στην αύξηση του πελατολογίου της εταιρείας κατά 133.000, ανεβάζοντας το συνολικό πελατολόγιο σε 1,72 εκατ. ασφαλισμένους. Ο δείκτης σταυροειδών πωλήσεων (cross selling) αγγίζει τα 1,2 συμβόλαια ανά πελάτη και στόχος είναι να βελτιωθεί στα 3 συμβόλαια ανά πελάτη μέσω της παραγωγής και διάθεσης νέων προϊόντων. Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Γκοσί, η νέα χρονιά ξεκίνησε επίσης δυναμικά, με τα ασφάλιστρα του νέου χαρτοφυλακίου τον Ιανουάριο του 2024 να είναι αυξημένα σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023 κατά 48,1%, αγγίζοντας τα 65 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στον κλάδο υγείας, που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του παλιού χαρτοφυλακίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής απέδωσε τις αυξήσεις στις οποίες προχώρησε η εταιρεία (12% μεσοσταθμικά) στον υψηλό ιατρικό πληθωρισμό που πυροδοτείται από τις αυξήσεις στις νοσοκομειακές υπηρεσίες. O κ. Γκοσί εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις τιμές που χρεώνουν τα νοσοκομεία, κάνοντας λόγο για «ολιγοπώλιο στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας».

Οι ασφαλιστικές εργασίες αυξήθηκαν κατά 12% την προηγούμενη χρονιά.

«Εάν ο πληθωρισμός αυτός δεν σταματήσει, θα υπάρξει πρόβλημα», σημείωσε, προτρέποντας τα νοσοκομεία να καταλάβουν ότι «αν δεν βρεθεί από κοινού μια ισορροπία, θα κοπεί το κλαδί που κάθονται και θα πέσει όλο το σύστημα», όπως χαρακτηριστικά είπε. Να σημειωθεί ότι η Εθνική Ασφαλιστική ανήκει στον ίδιο επενδυτικό όμιλο, το CVC, μαζί με τα νοσηλευτήρια «Υγεία» και Metropolitan, που ελέγχουν κοντά στο 60% της ασφαλιστικής αγοράς υγείας. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία αποζημιώσεων που παρουσίασε, ο κλάδος υγείας απορροφά τη μερίδα του λέοντος με πληρωμές ύψους 163 εκατ. ευρώ για νοσοκομειακή περίθαλψη το 2023, έναντι 15 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν για εξωνοσοκομειακή περίθαλψη, 12,5 εκατ. ευρώ για ζωή, 39 εκατ. ευρώ για αυτοκίνητο και 9 εκατ. ευρώ στον κλάδο πυρός.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της διοίκησης για τη διαχείριση του παλιού χαρτοφυλακίου υγείας, η διοίκηση εξετάζει την προοπτική αντασφάλισης ή πώλησης του παλιού χαρτοφυλακίου υγείας, ενώ προς πώληση βαίνει και η θυγατρική που διατηρεί ο όμιλος στη Ρουμανία. Ανοιχτό είναι επίσης το θέμα της πώλησης του κτιρίου που στεγάζει τις κεντρικές υπηρεσίες της Εθνικής Ασφαλιστικής, το οποίο κατασκευάστηκε το 2005 από τον διεθνούς κύρους Ελβετό αρχιτέκτονα Μάριο Μπότα.

Οσον αφορά την πορεία των εργασιών μέσω του τραπεζικού δικτύου (bancassurance), με την απόδοση των οποίων έχει συνδεθεί και το τίμημα που θα αποπληρώσει το CVC στην Εθνική Τράπεζα για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο κ. Γκοσί υπήρξε αισιόδοξος για τις «προοπτικές, παρά το γεγονός ότι αυτές δεν έχουν ακόμη εκφραστεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή