Νέες συμβάσεις εκτός Ελλάδας διεκδικεί η Intralot

Νέες συμβάσεις εκτός Ελλάδας διεκδικεί η Intralot

Ξεκίνησε χθες στο Χρηματιστήριο η διαπραγμάτευση του ομολόγου της, ύψους 130 εκατ. ευρώ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διεκδίκηση εκτός Ελλάδας νέων συμβολαίων επιδιώκει η Intralot, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παροχής τεχνολογικών λύσεων για τυχερά παιχνίδια, Σωκράτης Κόκκαλης, κατά τη χθεσινή έναρξη διαπραγμάτευσης του ομολόγου 130 εκατ. ευρώ. Με το εν λόγω ομόλογο, που έχει ετήσια απόδοση 6% και υπερκαλύφθηκε κατά 1,55 φορές, ολοκληρώνεται η αναδιάρθρωση της εισηγμένης, «που πέρασε δύσκολη περίοδο», όπως σημείωσε ο κ. Κόκκαλης. Πρόσθεσε ότι η χρηματοοικονομική της κατάσταση έχει βελτιωθεί, με την Intralot να είναι σε θέση να διεκδικήσει νέες συμβάσεις σε ΗΠΑ και Αυστραλία. «Βασικό μας μέλημα είναι να προσφέρουμε τεχνολογία στους οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών, κάτι που αποτελεί σκληρή διαδικασία διότι υπάρχουν διεθνείς ανταγωνιστές με τους οποίους η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη», ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.

«Η διαδρομή της Intralot στο Χρηματιστήριο Αθηνών ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 1999 όταν εισήχθη στην Παράλληλη Αγορά με κεφαλαιοποίηση περί τα 220 εκατ. ευρώ. Σήμερα συγκαταλέγεται στις εταιρείες της Κύριας Αγοράς, με την κεφαλαιοποίησή της να έχει πλέον διαμορφωθεί σε 720 εκατ. ευρώ. Από τον περασμένο Νοέμβριο συμμετέχει στη σύνθεση του δείκτη FTSE/XA Mid Cap με το υψηλότερο βάρος (12,2%) μεταξύ των 20 εταιρειών που περιλαμβάνονται σε αυτόν», σημείωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιάννος Κοντόπουλος.

Η διοίκηση της Intralot εκτιμά πως το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) θα κυμαίνεται από 36% έως 40% τα επόμενα χρόνια. Από τα 50 συμβόλαια που διαθέτει ενεργά η εταιρεία σε 39 κράτη και πολιτείες και έχουν ισχύ μέχρι και το 2033, τα έσοδα που προσδοκά τοποθετούνται σε περίπου 2 δισ. ευρώ.

Ακόμη η Intralot έχει ελεύθερες ταμειακές ροές 35-40 εκατ. για το 2023, ενώ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με αμερικανικές τράπεζες για την εξασφάλιση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων project finance (στηρίζονται στις εκτιμώμενες χρηματοροές των έργων).

Η Intralot προσδοκά ενίσχυση εσόδων μέσω και της τοποθέτησης συστημάτων εποπτείας και ελέγχου σε παιγνιομηχανές (VLTs), αγορά που εμφανίζει ισχυρές προοπτικές στις ΗΠΑ. Εκεί υπολογίζεται ότι υπάρχουν 600.000 VLTs τα οποία δεν είναι διασυνδεδεμένα με τα συστήματα εποπτείας και ελέγχου και οι ιδιοκτήτες τους έχουν επιλέξει να μην τα αντικαταστήσουν. Η εταιρεία είναι σε θέση να προχωρήσει στη διασύνδεσή τους με τα συστήματα ελέγχου, χωρίς να απαιτείται η αντικατάστασή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή