Hellas Direct: Xρηματοδότηση 30 εκατ. από την ETF Partners

Hellas Direct: Xρηματοδότηση 30 εκατ. από την ETF Partners

Το 2023 έκλεισε με 155 εκατ. ευρώ εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και περισσότερους από 900.000 πελάτες

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεφάλαια ύψους 30 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε η ασφαλιστική εταιρεία Hellas Direct στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, στον οποίο συμμετείχε η ETF Partners. Ο βρετανικός επενδυτικός οργανισμός διαχειρίζεται κεφάλαια που προέρχονται από θεσμικούς επενδυτές, παγκόσμιες εταιρείες και οικογενειακά γραφεία, ενώ επενδύει σε εταιρείες τεχνολογίας που έχουν υιοθετήσει το μοντέλο «βιωσιμότητα μέσω καινοτομίας». Oπως σημειώνει σε δήλωσή του ο συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct Αλέξης Πανταζής, «η υποστήριξη της ETF θα συμβάλει καταλυτικά στην προσπάθειά μας για ασφαλιστικά προϊόντα ακόμη πιο κοντά στους στόχους ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας».

Η επιτυχία του νέου γύρου χρηματοδότησης δίνει στην Hellas Direct ώθηση για να διατηρήσει την αναπτυξιακή πορεία της και το 2024. Ακολουθώντας τα δυνατά αποτελέσματα του 2023, που έκλεισε με 155 εκατ. ευρώ εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και περισσότερους από 900.000 πελάτες σε Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία και με τη νέα κεφαλαιακή ενίσχυση, η Hellas Direct είναι έτοιμη, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, «να υλοποιήσει τα επόμενα βήματά της». Η ενίσχυση από νέα κεφάλαια θα εδραιώσει την αναπτυξιακή τροχιά της Hellas Direct και θα ενδυναμώσει την επέκταση των δραστηριοτήτων της τόσο σε ευρωπαϊκές αγορές όπου έχει ήδη παρουσία όσο και σε νέες στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη.

Παράλληλα, θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη διεύρυνση των υπηρεσιών της προς τους πελάτες της, με έμφαση στο οικοσύστημα της κινητικότητας και της κατοικίας. «Είναι για εμάς ακόμα μία ευκαιρία ώστε να ενισχύσουμε τις τρέχουσες δραστηριότητές μας και να υλοποιήσουμε τα επόμενα βήματά μας σε “τυφλές” αγορές, τις οποίες παραβλέπουν οι παγκόσμιοι κολοσσοί», εξηγεί ο συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct Αιμίλιος Μάρκου.

Η ETF Partners προστίθεται στη μακρά λίστα κορυφαίων επενδυτών που στηρίζουν ήδη την Hellas Direct: την Portage Ventures, τον Διεθνή Χρηματοδοτικό Οργανισμό (IFC – μέλος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), την Endeavor Catalyst και γνωστά οικογενειακά γραφεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Jon Moulton και Lord O’ Neill. Η ασφαλιστική εταιρεία Hellas Direct έχει πλέον συγκεντρώσει συνολικά 66 εκατ. ευρώ σε κεφάλαια. Εκλεισε 10 χρόνια λειτουργίας και παρέχει ασφάλεια αυτοκινήτου, μηχανής και σπιτιού, ενώ στηρίζει συνολικά το οικοσύστημα της κινητικότητας παρέχοντας και χρηματοδοτικές υπηρεσίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή