Entersoft: Αύξηση εσόδων 28% και Ebitda 33%

Entersoft: Αύξηση εσόδων 28% και Ebitda 33%

Την περασμένη χρονιά η εταιρεία πραγματοποίησε τέσσερις εξαγορές

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση μεγεθών κατέγραψε κατά τη χρήση του 2023 ο όμιλος Πληροφορικής Entersoft. Σε ετήσια βάση η εισηγμένη ενίσχυσε κατά 28% τα έσοδά της, σε 37,8 εκατ. ευρώ, και αύξησε τη λειτουργική της κερδοφορία (Ebitda) κατά 33%, σε 12,7 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 31%, σε 8,8 εκατ. ευρώ, έναντι του 2022 και τα ταμειακά διαθέσιμα υποχώρησαν σε 11,2 εκατ. ευρώ, ενώ είχαν διαμορφωθεί σε 14,8 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2023. Tο περιθώριο λειτουργικών κερδών της εταιρείας διαμορφώνεται σε 33,6% και αποτελεί ένα από τα υψηλότερα στον κλάδο διεθνώς, κατά τους επικεφαλής της. Σύμφωνα ακόμη με τη διοίκηση της Entersoft, η άνοδος των εσόδων κατά 28% αποδίδεται σε οργανική δραστηριότητα που συνδέεται με νέους πελάτες και έργα, αλλά και με εξαγορές εταιρειών.

Την περασμένη χρονιά η εταιρεία πραγματοποίησε τέσσερις εξαγορές, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την SW Retail Soft με δραστηριότητα στο λογισμικό λιανικής (σούπερ μάρκετ κ.λπ.) και την Infopower που δραστηριοποιείται στην αγορά λογισμικού μισθοδοσίας και ανθρωπίνων πόρων. Επίσης, ολοκλήρωσε το σχέδιο εσωτερικής αναδιάρθρωσης και απλοποίησης της δομής της με τη συγχώνευση εταιρειών στη Ρουμανία. Ερωτηθείς κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη αναλυτών για τις συζητήσεις που φέρονται να έχουν γίνει με ενδιαφερόμενους επενδυτές για τη διάθεση μετοχών της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Entersoft, Αντώνης Κοτζαμανίδης, παρέπεμψε στην ανακοίνωση διάψευσης «οποιασδήποτε συμφωνίας με οποιονδήποτε για τη μεταβίβαση μετοχών της» στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Στον αντίποδα, η εταιρεία θα συνεχίσει να αναζητάει νέες ευκαιρίες εξαγορών σε Ελλάδα και Ρουμανία, επιδιώκοντας κατά τη φετινή χρονιά να εμφανίσει ισχυρούς διψήφιους ρυθμούς οργανικής ανάπτυξης. Η διοίκηση της εταιρείας θεωρεί ότι τα μεγέθη της θα συνεχίσουν να ενισχύονται ως αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, που βαίνει ενισχυόμενη λόγω της εφαρμογής της ηλεκτρονικής τιμολόγησης προς το Δημόσιο, της ενοποίησης των συστημάτων λιανικής με τα POS και της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή