Οικονομική συμφωνία με τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες υπέγραψε η Ινδία

Οικονομική συμφωνία με τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες υπέγραψε η Ινδία

Προβλέπεται άρση δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα και επενδύσεις ύψους 100 δισ. δολαρίων στην ασιατική χώρα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπέγραψε η Ινδία.

Η συμφωνία υπεγράφη με την European Free Trade Association (EFTA), που αποτελείται από τη Νορβηγία, την Ελβετία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα γίνουν επενδύσεις ύψους 100 δισ. δολαρίων στην Ινδία, όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της χώρας. Σημειώνεται ότι και το Ηνωμένο Bασίλειο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ινδία, τα τελευταία δύο χρόνια.

«Αυτή η συνθήκη-ορόσημο υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να ενισχύσουμε την οικονομική πρόοδο και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για τη νεολαία μας», δήλωσε ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι. «Η εποχή που έρχεται θα φέρει περισσότερη ευημερία και αμοιβαία ανάπτυξη καθώς ενισχύουμε τους δεσμούς μας με τα κράτη της EFTA», πρόσθεσε. Η συμφωνία έρχεται έπειτα από σχεδόν 16 χρόνια διαπραγματεύσεων, σημειώνει το BBC. Βάσει αυτής, η Ινδία θα άρει τους περισσότερους δασμούς που επιβάλλονται στις εισαγωγές βιομηχανικών προϊόντων από τις τέσσερις χώρες, με αντάλλαγμα επενδύσεις που θα γίνουν τα επόμενα 15 χρόνια.

Οι επενδύσεις αναμένονται σε μια σειρά κλάδων, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακευτικών προϊόντων, των μηχανημάτων και της μεταποίησης.

«Η συμφωνία ενισχύει την πρόσβαση στην αγορά και απλοποιεί τις τελωνειακές διαδικασίες, διευκολύνοντας την επέκταση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων της Ινδίας και της EFTA στις αντίστοιχες αγορές», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η EFTA. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ινδία έχει υπογράψει εμπορικές συμφωνίες με την Αυστραλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή