Πωλητήριο στη Famar βάζει η Elements

Πωλητήριο στη Famar βάζει η Elements

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς πώληση οδεύει η φαρμακοβιομηχανία Famar, η δραστηριότητα της οποίας σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία έχει περιέλθει, από το 2020, στον έλεγχο του κυπριακού fund Elements Capital Management. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τις διαδικασίες πώλησης του ομίλου «τρέχει» η Jefferies, ενώ ήδη ενδιαφέρον εκφράζουν παράγοντες από τον χώρο του φαρμάκου καθώς και funds. Πάντως, το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει κάποιες κινήσεις για την πώληση του κέντρου διανομής που διατηρεί ο όμιλος στη Θήβα, ωστόσο τελικά φαίνεται πως προκρίνεται η πώληση του ομίλου μέσα στο επόμενο διάστημα. Η διαδικασία πώλησης δεν αποκλείεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο. Οσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη, πληροφορίες αναφέρουν πως σε επίπεδο ομίλου τα έσοδα της Famar ανήλθαν το 2023 στην περιοχή των 230-240 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA κινήθηκαν γύρω στα 28,5 εκατ. ευρώ.

Τριπλασιάστηκαν τα τέλη στάθμευσης SUV στο Παρίσι

Στα 18 ευρώ την ώρα θα ανέρχεται εφεξής το κόστος του παρκαρίσματος στο κέντρο του Παρισιού όταν πρόκειται για τα λεγόμενα οχήματα ελεύθερου χρόνου, τα ογκώδη, ενεργοβόρα και κοινώς γνωστά ως SUV, που παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλή αλλά θεωρούνται και ιδιαιτέρως ρυπογόνα. Πρόκειται για τριπλασιασμό της χρέωσης που ίσχυε έως τώρα και η σχετική απόφαση ελήφθη με δημοψήφισμα στο οποίο το 55% ψήφισε υπέρ της ειδικής χρέωσης στο παρκάρισμα των συγκεκριμένων οχημάτων. Την ίδια στιγμή, και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις εξετάζουν ανάλογα μέτρα.

Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης επιχειρήσεων

Ξεκινάει σήμερα και λήγει στις 31 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα», προϋπολογισμού 176,75 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και μη κτιριακών εγκαταστάσεων υφιστάμενων επιχειρήσεων κάθε μεγέθους από τους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών, της εστίασης, της παραγωγής αρτοσκευασμάτων και γλυκισμάτων, καθώς και του τουρισμού.

Ο Μεγάλου χτύπησε το καμπανάκι στο Χ.Α.

Την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης, χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κήρυξαν χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Financial Holdings Χρήστος Μεγάλου και ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ Ηλίας Ξηρουχάκης, στην πανηγυρική τελετή έναρξης της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διάθεσης του 27% της τράπεζας. Ο κ. Μεγάλου υπογράμμισε ότι η εκδήλωση ισχυρού διεθνούς και εγχώριου επενδυτικού ενδιαφέροντος με προσφορές που προσέγγισαν τα 11 δισ. ευρώ, και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο τιμής, σημαίνει την πλήρη επιστροφή της Πειραιώς στον ιδιωτικό τομέα, έχοντας κατακτήσει την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας για τις ισχυρές προοπτικές της.

H FCA έκλεισε τον φάκελο Globo

Τερματίστηκε και η αστική αγωγή των βρετανικών αρχών (FCA) κατά των Κωνσταντίνου Παπαδημητρακόπουλου και Δημήτρη Γρυπάρη της εταιρείας Globo, οι οποίοι αθωώθηκαν έναντι των κατηγοριών για φερόμενη κατάχρηση της αγοράς. Σημειώνεται πως στις 15 Φεβρουαρίου οι Αρχές είχαν αποφασίσει την αθώωσή τους όσον αφορά τις κατηγορίες που άπτονται του ποινικού κώδικα. Η BCL Solicitors, που έχει αναλάβει τη νομική υπεράσπιση του κ. Παπαδημητρακόπουλου, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «το 2021 αθωώθηκε από τα ελληνικά δικαστήρια με κατηγορίες ουσιαστικά παρόμοιες με τα αδικήματα για τα οποία άσκησε δίωξη η FCA. Και το 2022, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι η συμπεριφορά της FCA στο πλαίσιο της αστικής αγωγής που είχε κινήσει στην Αγγλία συνιστά κατάχρηση της διαδικασίας του δικαστηρίου. Υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρήθηκε σκόπιμο η FCA να αποφασίσει να διακόψει την ποινική της έρευνα αλλά και να τερματίσει τις αξιώσεις της σε ό,τι αφορά το αστικό δίκαιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT