Αναβάθμιση της ΔΕΗ κατά τέσσερις βαθμίδες

Αναβάθμιση της ΔΕΗ κατά τέσσερις βαθμίδες

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά τέσσερις βαθμίδες αναβάθμισε ο διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός Carbon Disclosure Project (CDP) τη ΔΕΗ, από «D-» σε «Β-», σε θέματα μετριασμού και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. Με τον μετασχηματισμό να βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης, ο όμιλος ΔΕΗ βελτιώνει διαρκώς τις επιδόσεις του σε κρίσιμους τομείς που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και κατατάσσεται πλέον στο 37% των εταιρειών που αξιολογήθηκαν με «Β-» από τον CDP, θέση υψηλότερη σε σχέση με τον μέσο όρο παγκοσμίως. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αναβάθμιση της αξιολόγησης της ΔΕΗ από τον CDP οφείλεται κυρίως στη σημαντική βελτίωση που επέδειξε σε κρίσιμους τομείς, όπως στη στρατηγική, τη διακυβέρνηση και τις πρακτικές διαχείρισης κινδύνων και ευκαιριών, καθώς επίσης και στον τρόπο με τον οποίο υπολογίζει τις εκπομπές CO2 και υλοποιεί δράσεις και στρατηγικές που στοχεύουν στον μετριασμό του αρνητικού αντικτύπου στο κλίμα και το περιβάλλον.

Στην Κηφισιά μεταφέρει την έδρα του ο όμιλος Fourlis

Στην έδρα της Ελλάκτωρ στην Κηφισιά, στην οδό Ερμού (παράδρομος εθνικής οδού), πρόκειται να εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα ο όμιλος Fourlis. Γι’ αυτόν τον σκοπό έχουν μισθωθεί οι σχετικοί χώροι (δύο όροφοι). Το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκε στον όμιλο Ελλάκτωρ, προτού πωληθεί έναντι τιμήματος 25 εκατ. ευρώ στην Orilina Properties ΑΕΕΑΠ πριν από μερικά χρόνια. Εκτοτε ο όμιλος παρέμενε στο ακίνητο ως μισθωτής, ενώ πέρυσι αποχώρησε ένα σημαντικό μέρος του προσωπικού λόγω της πώλησης και απορρόφησης της Ακτωρ από την Intrakat.  

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το πειρατικό streaming

Αυξάνονται τα χτυπήματα των Αρχών στο κύκλωμα του πειρατικού streaming που δεν παύει να παραπέμπει σε Λερναία Υδρα. Την περασμένη Τρίτη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε 43χρονο που δεν περιοριζόταν στην αναμετάδοση, χωρίς άδεια, του περιεχομένου δύο συνδρομητικών εταιρειών, αλλά διαφήμιζε, έναντι αμοιβής, τις υπηρεσίες του στο Διαδίκτυο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του, ύστερα από καταγγελία, αξιοποιώντας τα ψηφιακά του αποτυπώματα.  

Τέταρτο ξενοδοχείο για Interlife στη Ρόδο

Στην απόκτηση του ξενοδοχείου 4 αστέρων «Elite» στη Ρόδο προχώρησε η ασφαλιστική εταιρεία Interlife, υλοποιώντας μια νέα στρατηγική επένδυση στον κλάδο των τουριστικών ακινήτων. Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά ξενοδοχείο που αποκτά η Interlife στην πόλη της Ρόδου. Το «Elite» βρίσκεται στην καρδιά της Ρόδου, μόλις λίγα μέτρα από την κοσμοπολίτικη παραλία «Elli Beach» και τη μαγευτική πλατεία «100 Χουρμαδιές», ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται η μεσαιωνική πόλη. Το ξενοδοχείο είναι πολυτελούς κατασκευής και πλήρως ανακαινισμένο, αναπτύσσεται σε 6 ορόφους, διαθέτει 46 δωμάτια και 2 σουίτες, συνολικής χωρητικότητας 104 κλινών, ενώ λειτουργεί όλο τον χρόνο.  

Επενδυτικές ευκαιρίες σε ελληνικές τράπεζες

Ευκαιρίες στις ελληνικές, τις ισπανικές και τις ιρλανδικές τράπεζες εντοπίζει ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος Capital Group Companies. Οπως σημειώνει ο διευθυντής επενδύσεων σταθερού εισοδήματος του fund, Εντουαρντ Χάρολντ, οι τράπεζες αυτές έχουν καθαρίσει πλέον τους ισολογισμούς τους, βελτιώνοντας σημαντικά την κερδοφορία και τα θεμελιώδη μεγέθη τους. Επιπλέον, οι οικονομίες της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας είναι από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη, που χαρακτηρίζονται από θετική αύξηση του ΑΕΠ και χαμηλό πληθωρισμό σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ενώ το χρέος των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών έχει σημειώσει σημαντική απομόχλευση τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ολοι αυτοί οι παράγοντες αποτελούν καλό οιωνό για την ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών τα επόμενα χρόνια, όπως προσθέτει. Σημειώνεται πως το Capital Group, από τους παλαιότερους και μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους στον κόσμο, έχει ήδη σημαντικές θέσεις σε ελληνικές τράπεζες καθώς και σε άλλες εισηγμένες.      

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT