Παράταση 35 ημερών για το Τάε Κβον Ντο

Παράταση 35 ημερών για το Τάε Κβον Ντο

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση 35 ημερών έδωσε η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην προθεσμία υποβολής του φακέλου δικαιολογητικών του ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του κλειστού γυμναστηρίου Τάε Κβον Ντο στην παραλία του Φαληρικού Ορμου. Η σχετική προθεσμία εξέπνευσε στις 14.00, την Παρασκευή, ωστόσο ήδη από την Πέμπτη επικράτησαν δεύτερες σκέψεις για τον τρόπο αξιοποίησης του συγκεκριμένου ακινήτου σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο, ύστερα και από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που συνέδεσε χρηματοδοτήσεις ύψους 464 εκατ. με την ανάπτυξη του Τάε Κβον Ντο ως συνεδριακού κέντρου. Οι όροι του διαγωνισμού, όπως προκηρύχθηκε πέρυσι το φθινόπωρο, δεν διασφαλίζουν ότι η βασική χρήση του θα είναι ένα μεγάλο μητροπολιτικών προδιαγραφών συνεδριακό κέντρο. Το ζήτημα δεν έχει διαφύγει την προσοχή του Μεγάρου Μαξίμου που θεωρεί ούτως ή άλλως την ανάπτυξη μητροπολιτικού συνεδριακού κέντρου ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας για τον τουρισμό και την εθνική οικονομία.

«Αλμα» στις κενές θέσεις εργασίας το δ΄ τρίμηνο

Κατακόρυφη αύξηση κατά 82,1% παρουσιάζει ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας κατά το δ΄ τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2022 με αποτέλεσμα να φθάσουν τις 38.111 από 20.927. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταγράφουν ένα πρόβλημα που το τελευταίο διάστημα είναι μόνιμα στην ατζέντα των συζητήσεων, με τους εργοδότες να δηλώνουν ότι δεν βρίσκουν το κατάλληλο προσωπικό. Βέβαια, η αύξηση των κενών θέσεων καταδεικνύει από οικονομικής άποψης και κάτι ακόμη. Η ανεργία δύσκολα θα πέσει κάτω από το 10%.

Ισχυρό πλεόνασμα κεφαλαίου στην Εθνική «βλέπει» η Jefferies

Πλεονάζοντα κεφάλαια ύψους 2,4 δισ. ευρώ πάνω από τον στόχο του 14% για τον κεφαλαιακό δείκτη CET1 που έχει θέσει η διοίκηση (δηλαδή περίπου 550 μ.β. ή 5,5%) εκτιμά ότι θα έχει η Εθνική Τράπεζα το 2026 ο επενδυτικός οίκος Jefferies. Αυτό το ποσό είναι ίσο με το 40% της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης της συστημικής τράπεζας, ενώ συμπεριλαμβάνει τις πληρωμές μερισμάτων, όπως τονίζει. Κατά τον οίκο, τα πλεονάζοντα κεφάλαια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επαναγορές (buybacks) ή άλλες ευκαιρίες.

Ελεγχοι στον φορέα συντήρησης των τρένων

Αιφνίδιους ελέγχους κάνει η ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) από την περασμένη Τρίτη στον φορέα συντήρησης (ΥΦΣ) της Hellenic Train, αφού της κοινοποιήθηκε, από το υπουργείο Μεταφορών, μία σειρά συμβάντων που οφείλονται σε επαναλαμβανόμενες βλάβες του τροχαίου υλικού. Πρόσφατη ήταν και η περίπτωση αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το προαστιακό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, η οποία ακινητοποιήθηκε γιατί… «κόλλησαν» τα φρένα, με αποτέλεσμα την εμφάνιση καπνού. Η αρχή θα εξετάσει εάν έχει γίνει σωστή συντήρηση, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, καταλήγοντας ενδεχομένως σε συμπεράσματα σε ό,τι αφορά την κατάσταση του τροχαίου υλικού.

Ξεκίνησε Παρατηρητήριο πληθωρισμού η ΤτΕ

Μια νέα, τακτική, επίκαιρη και εξαιρετικά χρήσιμη έκδοση εγκαινίασε χθες, Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, η Τράπεζα της Ελλάδος με τίτλο «Inflation Monitor» (Παρατηρητήριο Πληθωρισμού), η οποία θα δημοσιεύεται στα αγγλικά, κάθε μήνα, στον ιστοχώρο της, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις εξελίξεις στις τιμές. Το «Inflation Monitor» παρουσιάζει συνοπτικά τις εξελίξεις που αφορούν τον πληθωρισμό, σε επιλεγμένες ανεπτυγμένες οικονομίες, εστιάζοντας στην Ελλάδα και τη Ζώνη του Ευρώ. Ειδικότερα, περιγράφει τις συναφείς μακροοικονομικές εξελίξεις, παρουσιάζοντας πληροφορίες για δείκτες τιμών, το κόστος εργασίας και το κόστος των μεταφορών. Επιπλέον, περιλαμβάνει δείκτες προσδοκιών για τον πληθωρισμό και για τα επιτόκια πολιτικής και παραθέτει σημαντικές δηλώσεις και ειδήσεις. Στο πρώτο τεύχος του «Inflation Monitor» περιλαμβάνεται και η εκτίμηση της ΕΚΤ για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα που για το 2024 προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί σε 2,8%, το 2025 σε 2,2% και το 2026 σε 2,1%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT