Σύνδεση ταμειακών με POS σε πάνω από 110.000 επιχειρήσεις

Σύνδεση ταμειακών με POS σε πάνω από 110.000 επιχειρήσεις

Τις τελευταίες εβδομάδες ολοκληρώνονται περί τις 5.000 διασυνδέσεις σε ημερήσια βάση

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεπέρασαν τις 110.000 οι επιχειρήσεις που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών τους μηχανών με τα συστήματα POS. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΟ, με τους ρυθμούς που καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες –περί τις 5.000 διασυνδέσεις ταμειακών μηχανών με POS σε ημερήσια βάση– το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγραμμάτων. Σημειώνεται πως, προκειμένου να διευκολύνει την υλοποίηση του έργου, η ΑΑΔΕ έχει ήδη ξεκινήσει την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων για την ενημέρωση επί της διαδικασίας τεχνικών και υπόχρεων επιχειρήσεων. Παράλληλα, έχει θέσει σε λειτουργία ειδική πλατφόρμα για την υποβολή έως την 1η Απριλίου των ραντεβού των τεχνικών εγκατάστασης με τις υπόχρεες διασύνδεσης επιχειρήσεις, τα οποία θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εντός Απριλίου.

Επιπλέον, σημειώνεται πως οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για την κάλυψη μέρους του κόστους αγοράς POS και διασύνδεσης με την ταμειακή μηχανή ανήλθαν σε 184.432. Οι αιτήσεις βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας προκειμένου να προκύψουν οι τελικοί δικαιούχοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικές προθεσμίες διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές διαμορφώνονται ως εξής:

Εως την 31η Μαρτίου 2024, για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν διασυνδέσει τα συστήματά τους προκειμένου να έρθουν σε επικοινωνία με τους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς εγκατάστασης ταμειακών μηχανών για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Η παράταση αυτή μπορεί να επεκταθεί μέχρι την 30ή Απριλίου 2024 για τις επιχειρήσεις που δεν κατάφεραν να βρουν διαθέσιμο ραντεβού εντός Μαρτίου, αλλά έχουν προγραμματισμένο ραντεβού με τεχνικό εγκατάστασης εντός Απριλίου. Σημειώνεται ότι καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση των ραντεβού στο Μητρώο Παρεχομένων Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης της ΑΑΔΕ που θα πρέπει να υλοποιηθούν εντός Απριλίου έχει οριστεί η 1η Απριλίου 2024. Οι τεχνικοί εγκατάστασης και υποστήριξης ΦΗΜ θα πρέπει να καταχωρίσουν στην πλατφόρμα τα προγραμματισμένα ραντεβού με τις επιχειρήσεις που είναι υπόχρεες για διασύνδεση των ταμειακών συστημάτων τους με τα POS. Οι υπόχρεες διασύνδεσης επιχειρήσεις θα πρέπει να ελέγχουν τις πληροφορίες στην πλατφόρμα και θα έχουν τη δυνατότητα από αύριο, 23 Μαρτίου, να διατυπώνουν ενδεχόμενες διαφωνίες με τα καταχωρισμένα στοιχεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή