Κρίσιμη η απόφαση του ΣτΕ για τη ΛΑΡΚΟ

Κρίσιμη η απόφαση του ΣτΕ για τη ΛΑΡΚΟ

Η προσφυγή της CMΙ έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές εκδικάστηκε χθες.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση του ΣτΕ επί της προσφυγής που κατέθεσε η ιρλανδική εταιρεία CMI κατά της απόφασης των συναρμόδιων υπουργών για την ανακήρυξη της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD Holdings ως προτιμητέου επενδυτή στους δύο παράλληλους διαγωνισμούς για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ θα κρίνει το μέλλον της ιστορικής μεταλλευτικής βιομηχανίας.

Η προσφυγή της CMΙ έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές εκδικάστηκε χθες, και για τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών και ΥΠΕΝ) δεν τίθεται ζήτημα επαναλειτουργίας της εταιρείας σε περίπτωση ακύρωσης του διαγωνισμού από το ΣτΕ. Μικρό καλάθι ως προς την επαναλειτουργία της εταιρείας κρατούν όμως στα συναρμόδια υπουργεία ακόμη και στην περίπτωση που το ΣτΕ δεν ανατρέψει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, αξιολογώντας τις αβεβαιότητες που προκύπτουν και από τη στάση του νέου επενδυτή, που φέρεται να προβάλλει μια σειρά από ζητήματα προς διευθέτηση ως προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Με αυτές τις εκτιμήσεις συνδέεται και η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να μην προχωρήσει σε ανανέωση των συμβάσεων των 850 εργαζομένων της μεταλλουργίας αλλά και σε παράταση της θητείας του ειδικού διαχειριστή, που λήγουν στις 31 Μαρτίου. Αντ’ αυτού δρομολογεί σχέδιο για την απορρόφηση 267 εργαζομένων άνω των 55 ετών σε δήμους της περιοχής και τη διοχέτευση 586 εργαζομένων κάτω των 55 ετών σε φορείς του υπουργείου Υγείας, στη ΔΥΠΑ, στον e-EΦΚΑ, για διάστημα τριών ετών. Το σχέδιο έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει για σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών και για αύριο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή