Η ιδιοκτήτρια της Formula 1, Liberty Media, αγόρασε τα δικαιώματα του MotoGP

Η ιδιοκτήτρια της Formula 1, Liberty Media, αγόρασε τα δικαιώματα του MotoGP

Ο αμερικανικός κολοσσός Liberty Media, που κατέχει από το 2016 τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1, απέκτησε τα δικαιώματα και του MotoGP έπειτα από μια εξαγορά ύψους 3,6 δισ. λιρών

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αμερικανικός κολοσσός Liberty Media, που κατέχει από το 2016 τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1, απέκτησε τα δικαιώματα και του MotoGP έπειτα από μια εξαγορά ύψους 3,6 δισ. λιρών. 

Ειδικότερα, η αμερικανική εταιρεία, η οποία διαθέτει περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 35 δισ. λιρών, απέκτησε το 86% των μετοχών της Dorna, του ομίλου που διαχειρίζεται το MotoGP.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Dorna θα διατηρήσει τον έλεγχο των εμπορικών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων της αγωνιστικής σειράς μοτοσικλετών, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Καρμέλο Εσπελέτα να παραμένει στη θέση του.

«Αυτό είναι το ιδανικό επόμενο βήμα στην εξέλιξη του MotoGP και είμαστε ενθουσιασμένοι για το τι θα φέρει αυτό το ορόσημο στη Dorna, αλλά και στους οπαδούς των αγώνων», δήλωσε ο Εσπαλέτα.

«Είμαστε υπερήφανοι για το παγκόσμιο σπορ που αναπτύξαμε και αυτή η συναλλαγή αποτελεί απόδειξη της αξίας του σήμερα αλλά και των δυνατοτήτων ανάπτυξής του. Η Liberty Media έχει ένα απίστευτο ιστορικό στην ανάπτυξη αθλητικών περιουσιακών στοιχείων και δεν θα μπορούσαμε να ευχηθούμε για καλύτερο συνεργάτη για την επέκταση της βάσης των οπαδών του MotoGP σε όλο τον κόσμο», συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες από AFP και London Evening Standard

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή