Πρόστιμο 120.000 ευρώ σε e-shop: Δεν έστελναν παραγγελίες, κρατούσαν τα χρήματα

Πρόστιμο 120.000 ευρώ σε e-shop: Δεν έστελναν παραγγελίες, κρατούσαν τα χρήματα

Διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας. Η λειτουργία του σάιτ διακόπηκε, με σκοπό την προστασία των καταναλωτών

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμο ύψους 120.000 ευρώ στην επιχείρηση «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ», που διατηρεί e-shop με την ονομασία perishop.gr, επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ η λειτουργία του σάιτ διακόπηκε, με σκοπό την προστασία των καταναλωτών.

Επειτα από έλεγχο που διεξήγαγε η Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε μη παράδοση των παραγγελιών προϊόντων στον συμφωνημένο χρόνο και μη ενημέρωση των καταναλωτών για τον οριστικό χρόνο εκτέλεσης, μετά την παρέλευση της προθεσμίας.

Παράλληλα, η επιχείρηση δεν επέστρεφε τα χρήματα που κατέβαλλαν οι καταναλωτές, έπειτα από καταγγελία της σύμβασης και ακύρωσης της παραγγελίας, για την αγορά αγαθών τα οποία ουδέποτε παρέλαβαν.

Επιπλέον, παραπλανούσε το καταναλωτικό κοινό σχετικά με τη διαθεσιμότητα των αγαθών, ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει τις παραγγελίες. Τέλος, η επικοινωνία με την επιχείρηση ήταν από δυσχερής έως αδύνατη.

Εκτός από το διοικητικό πρόστιμο που επιβλήθηκε, οι υπηρεσίες του υπουργείου προχώρησαν και στην προσωρινή απαγόρευση της πρόσβασης στον ιστότοπο της επιχείρησης έπειτα από σχετική εντολή προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην άμεση διακοπή της πρόσβασης στον ιστότοπο της επιχείρησης ώστε να αποτραπεί πάραυτα η περαιτέρω βλάβη για τους καταναλωτές από το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Το καταναλωτικό κοινό καλείται, σε περίπτωση που εντοπίζει φαινόμενα αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από ηλεκτρονικές επιχειρήσεις, να υποβάλει καταγγελία στη Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή (https://kataggelies.mindev.gov.gr/).  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή