Απογειώθηκε η απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σαγκάης

Απογειώθηκε η απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σαγκάης

Την απευθείας σύνδεση της Σαγκάης με την Αθήνα εγκαινίασε την Τρίτη η κινεζική αεροπορική εταιρεία Juneyao

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σαγκάης με την Αθήνα εγκαινίασε σήμερα, Τρίτη, η κινεζική αεροπορική εταιρεία Juneyao Airlines, η δεύτερη που από φέτος συνδέει χωρίς ενδιάμεσο σταθμό την Κίνα με την Ελλάδα, μετά την Air China που συνδέει την Αθήνα με το Πεκίνο.

Με εκδηλώσεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η εταιρεία γιόρτασε αυτό που η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε σημαντικό ορόσημο για τους ελληνοκινεζικούς δεσμούς.

Η παρθενική πτήση της γραμμής αυτής έφτασε στο αεροδρόμιο των Αθηνών λίγο μετά τις 9 σήμερα το πρωί και έγινε δεκτή με τη χαρακτηριστική αψίδα νερού μόλις προσγειώθηκε.

Απογειώθηκε η απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σαγκάης-1

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα λίγη ώρα αργότερα στο αεροδρόμιο των Σπάτων, παρουσία του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σιάο Τζουντσένγκ, και του προέδρου της Juneyao, Γουάνγκ Τζιουντζίν, η Ολγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι η έναρξη των απευθείας πτήσεων που συνδέουν τη Σαγκάη και την Αθήνα σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή, που μπορεί να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για την ενίσχυση του ταξιδιωτικού ρεύματος και από τις δύο πλευρές.

Η απευθείας αεροπορική σύνδεση της ελληνικής πρωτεύουσας με το χρηματοοικονομικό κέντρο της κινεζικής οικονομίας θα γίνεται με τρεις πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο από την Αθήνα, συσφίγγοντας περαιτέρω τις σχέσεις των δύο αρχαίων πολιτισμών.

Η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στο σχέδιο συνεργασίας που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού πριν από 11 χρόνια, προσθέτοντας ότι η έναρξη των απευθείας πτήσεων από τη Σαγκάη προς την Αθήνα θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για τη φιλία, την κατανόηση, τη συνεργασία και βεβαίως για τα ταξίδια ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα.

Η υπουργός επισήμανε τα άυλα πολιτισμικά και πνευματικά εκείνα στοιχεία που συνδέουν δύο λαούς στο διάβα της ιστορίας τους και έκανε ευρεία αναφορά στον Νίκο Καζαντζάκη, που αγάπησε και κατανόησε την Κίνα και τον πολιτισμό της όσο λίγοι ξένοι, αλλά και που αγαπήθηκε στην Κίνα σε σημείο που οι Kινέζοι φίλοι του έργου του τον ονόμασαν τον «Ελληνα Λου Σουν (Lu Xun)», από το συγγραφικό ψευδώνυμο του σημαντικότερου ίσως Kινέζου συγγραφέα του εικοστού αιώνα, τον οποίο ονομάζουν «Κινέζο Καζαντζάκη».

Απογειώθηκε η απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σαγκάης-2

Η ίδια υπογράμμισε μάλιστα ότι το σημείο συνάντησης του ελληνικού και του κινεζικού πνεύματος συμπυκνώνεται, στη διαπίστωση του Καζαντζάκη, στο ταξιδιωτικό του αφήγημα για την Κίνα: «Ο Κομφούκιος και ο Σωκράτης είναι δύο μάσκες που σκεπάζουν το ίδιο πρόσωπο: το φωτερό πρόσωπο της ανθρώπινης λογικής», είπε η υπουργός Τουρισμού στην ομιλία της.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, ο κ. Γουάνγκ, ανέφερε ότι «η Ελλάδα ήταν πάντα ένας από τους πιο αγαπημένους ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Κινέζους τουρίστες. Αυτό μας παρέχει μια σταθερή βάση εμπιστοσύνης για τη μακροπρόθεσμη λειτουργία της γραμμής Σαγκάη – Αθήνα», ενώ ο Ζου Μπιν, διευθυντής Υπηρεσιών της Juneyao, αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως το «Μαργαριτάρι της Μεσογείου».

Η εταιρεία

Από την ίδρυσή της τον Σεπτέμβριο του 2006, η Juneyao τηρεί πάντα τη στρατηγική ανάπτυξης αερομεταφορέων υψηλής αξίας HVC και έχει εξελιχθεί στον κορυφαίο αερομεταφορέα πλήρους εξυπηρέτησης της Κίνας με 87 αεροσκάφη στενής ατράκτου της σειράς Airbus A320 και 8 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου Boeing 787. Είναι τα Boeing 787 Dreamliner που θα εξυπηρετούν τη γραμμή Αθήνα – Σαγκάη.

Η Juneyao διαχειρίζεται επίσης την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους 9 Air Airlines που εδρεύει στον νότιο κόμβο της Κίνας, την Γκουανγκτζόου. 

Συμπεριλαμβανομένης της 9 Air Airlines, το συνολικό δίκτυο δρομολογίων της Juneyao καλύπτει μεγάλες πόλεις της Κίνας, βασικούς προορισμούς στη βορειοανατολική και τη νοτιοανατολική Ασία και προσεγγίζει πλέον πόλεις-κλειδιά στην Ευρώπη, όπως το Μιλάνο και το Ελσίνκι, μεταφέροντας περισσότερους από 25 εκατ. επιβάτες ετησίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή