Πληθωρισμός: Εκτίναξη στο 3,4% τον Μάρτιο, από 3,1% τον Φεβρουάριο

Πληθωρισμός: Εκτίναξη στο 3,4% τον Μάρτιο, από 3,1% τον Φεβρουάριο

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ στο 2,4% τον Μάρτιο του 2024, από 2,6% τον Φεβρουάριο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να μειωθεί στο 2,4% τον Μάρτιο του 2024, από 2,6% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Μάρτιο (4%, σταθερός σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο). Ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (2,7%, έναντι 3,9% τον Φεβρουάριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (1,1%, έναντι 1,6% τον Φεβρουάριο) και η ενέργεια (-1,8%, έναντι -3,7% τον Φεβρουάριο).

Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός εκτιμάται ότι αυξήθηκε στο 3,4% τον Μάρτιο, από 3,1% τον Φεβρουάριο.

Τον Μάρτιο το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Κροατία (4,9%), η Αυστρία (4,2%) και η Εσθονία (4,1%).

Τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Λιθουανία (0,3%), η Φινλανδία (0,7%), η Λετονία (1%) και η Ιταλία (1,3%).

Στη Γερμανία ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 2,3% τον Μάρτιο από 2,7% τον Φεβρουάριο και στη Γαλλία ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 2,4% από 3,2% τον Φεβρουάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή