Κ. Χατζηδάκης: Καμία παράταση στη διασύνδεση POS – ταμειακών

Κ. Χατζηδάκης: Καμία παράταση στη διασύνδεση POS – ταμειακών

«Αν το έργο δεν ολοκληρωθεί στην ώρα του, θα διακοπεί μερικώς η χρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες. Αυτό δεν το αντέχουμε», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών από το διεθνές Συνέδριο «Future of Retail 2024»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε πιθανότητα παράτασης στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας το Σάββατο στο διεθνές Συνέδριο «Future of Retail 2024», της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε: «Μην πιστέψετε καμία φήμη, δεν υπάρχει ούτε μια στο τρισεκατομμύριο περίπτωση να δοθεί παράταση».

Υπογράμμισε πως η ολοκλήρωση αυτού του εμβληματικού, όπως το χαρακτήρισε, έργου, «αποτελεί πρωτίστως ζήτημα φορολογικής δικαιοσύνης και σημαντικό εργαλείο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι ήδη οι μισές επιχειρήσεις έχουν ολοκληρώσει τη διασύνδεση, ενώ με βάση τα ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί, ως το τέλος Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί το 90% των διασυνδέσεων.

«Αρα τι θα κάνουμε; Θα πούμε στο 90% εσείς είστε τα κορόιδα της υπόθεσης και το 10% θα είναι οι εξυπνούληδες που θα χαμογελούν εις υγείαν των κορόιδων; Το θέλετε; Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θέλουμε το 90% να πληρώνει και το 10% να μην πληρώνει. Δεν είναι δίκαιο σε σχέση με τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις επιχειρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το έργο της διασύνδεσης «αποτελεί ορόσημο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας». Οπως εξήγησε, «αν δεν ολοκληρωθεί στην ώρα του θα διακοπεί μερικώς η χρηματοδότηση της χώρας από τις Βρυξέλλες. Και αυτό δεν το αντέχουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT