Επενδύσεις 30 εκατ. υλοποιεί το 2024 ο όμιλος Φουρλή

Επενδύσεις 30 εκατ. υλοποιεί το 2024 ο όμιλος Φουρλή

Νέα ΙΚΕΑ σε Πάτρα και Ηράκλειο, περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της Holland & Barrett

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις περίπου 30 εκατ. ευρώ υλοποιεί μέσα στο 2024 ο όμιλος Φουρλή μόνο στη δραστηριότητα της λιανικής, μη συμπεριλαμβανομένων δηλαδή των επενδύσεων στην Trade Estates ΑΕΕΑΠ, η οποία μέχρι το τέλος του χρόνου θα αποσχισθεί από τον όμιλο και θα αποτελέσει ξεχωριστή οντότητα.

Κεντρικό ρόλο στις επενδύσεις της φετινής χρονιάς έχουν τα δύο νέα ΙΚΕΑ σε Πάτρα και Ηράκλειο, ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Φουρλή, Δημήτρη Βαλαχή, να ανακοινώνει ότι το ΙΚΕΑ στην Πάτρα θα ανοίξει εντός του δ΄ τριμήνου του 2024 και στο Ηράκλειο Κρήτης στα μέσα του 2025. Εντός του 2027 προγραμματίζεται να έχει λειτουργήσει το ΙΚΕΑ στο Ελληνικό. Πολύ νωρίτερα, πριν δηλαδή από το τέλος του φετινού καλοκαιριού, αναμένεται να είναι έτοιμη η επέκταση στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», εκεί όπου θα υπάρχουν άλλοι τρεις μισθωτές και όχι πλέον μόνο το ΙΚΕΑ. Πρόκειται για επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται επενδύσεις ύψους 4 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των εγκαταστάσεων του ομίλου, επένδυση η οποία χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πέρα από τα παραπάνω καταστήματα ΙΚΕΑ που ήδη βρίσκονται στη φάση της κατασκευής ή του σχεδιασμού, η διοίκηση του ομίλου δεν αποκλείει την ανάπτυξη και άλλων, αναλόγως των ευκαιριών που θα παρουσιαστούν τόσο στην Ελλάδα όσο κυρίως στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία.

Σε ό,τι αφορά το δίκτυο της Intersport, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ανακαινίσεων το 2023, δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος σχεδιασμός για νέα καταστήματα, με τη διοίκηση του ομίλου, πάντως, να επισημαίνει ότι θα αναζητεί νέες ευκαιρίες για επέκταση σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. Το 2023 άνοιξαν τρία νέα καταστήματα Intersport στην Ελλάδα και ένα στη Ρουμανία. Οπως επισήμανε ο επικεφαλής του ομίλου, Βασίλης Φουρλής, στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τον σχολιασμό των αποτελεσμάτων με τους οικονομικούς αναλυτές χθες το απόγευμα, η πώληση της δραστηριότητας της Intersport στην Τουρκία επέτρεψε στον όμιλο να ενισχύσει τις άλλες δραστηριότητες και να επικεντρωθεί σε αυτές που έχουν μεγαλύτερη δυναμική.

Επενδύσεις ύψους έως 2 εκατ. ευρώ προγραμματίζονται φέτος για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της Holland & Barrett (προϊόντα υγείας και ευεξίας), ενώ από το 2025 αναμένεται να ξεκινήσει η ανάπτυξη καταστημάτων της εν λόγω αλυσίδας και σε Ρουμανία και Βουλγαρία. Οσον αφορά την ανάπτυξη του δικτύου στην Ελλάδα, τον επόμενο μήνα πρόκειται να ανοίξουν δύο ακόμη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τη μορφή shop-in-shop εντός σούπερ μάρκετ της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή