«Φρένο» σε διευθυντές από τον ιδιωτικό τομέα

«Φρένο» σε διευθυντές από τον ιδιωτικό τομέα

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστική είναι πλέον η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς και η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου έκρινε άκυρο τον ορισμό γενικών διευθυντών στον ΕΦΚΑ από τον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με την απόφαση, ειδικά για τις θέσεις των τεσσάρων γενικών διευθυντών στον ΕΦΚΑ, το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα δεν τεκμηρίωσε επαρκώς τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να καλυφθούν από τον ιδιωτικό τομέα. Εκτός προβλέψεων δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ήταν, σύμφωνα με το ΣτΕ, και ο ορισμός του 64ου έτους ως ορίου ηλικίας για τις όποιες προσλήψεις. Ετσι, το δικαστήριο αποδέχθηκε σχετικό αίτημα των συνδικαλιστών που ζητούσαν οι οργανικές θέσεις στον δημόσιο τομέα και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου να καλύπτονται με μόνιμους υπαλλήλους. Κι αν για την ώρα η απόφαση επηρεάζει μόλις έναν «ιδιώτη» γενικό διευθυντή, οι συνδικαλιστές εκτιμούν πως βάζει φρένο στις όποιες μελλοντικές επιλογές της διοίκησης.

Χωρίς υπαλλήλους το τμήμα ελέγχου της ΕΑΔΗΣΥ

Με έναν διευθυντή και έναν τμηματάρχη αλλά χωρίς υπαλλήλους έχει μείνει το τμήμα ελέγχου στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ), όπως πληροφορείται η στήλη. Κάτι βεβαίως που, όπως επισημαίνουν οι γνωρίζοντες, παίζει και αυτό τον ρόλο του στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις. Να σημειωθεί ότι ήδη από πρόπερσι η Ενιαία Ανεξάρτητη τότε Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, είχε μείνει να λειτουργεί με το ένα τρίτο του προβλεπόμενου προσωπικού.

Με αρνητικό ισοζύγιο η εταιρεία «Ανάπλαση Δημοσίων Χώρων»

Αρνητικό είναι το ισοζύγιο της εταιρείας «Ανάπλαση Δημοσίων Χώρων» που επιδιώκει τη βελτίωση του δημόσιου αστικού τοπίου. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για το 2024, η εταιρεία έχει έσοδα –προέρχονται από επιχορηγήσεις– της τάξεως των 12 εκατ. ευρώ και έξοδα περίπου 13,8 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να προκύπτει έλλειμμα 1,9 εκατ. ευρώ. Τέλη Φεβρουαρίου η εταιρεία ανέλαβε, μεταξύ άλλων, να υλοποιήσει το έργο της προμήθειας, μεταφοράς και φύτευσης περίπου 3.000 μεγάλων δένδρων στην Αθήνα.

Νέο Δ.Σ. με πρόεδρο τον Γιώργο Στάσση

Πρόεδρος (και) της «Κωτσόβολος» είναι πλέον ο επικεφαλής της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της πρώτης από τη δεύτερη πριν από λίγες ημέρες. Ο κ. Στάσσης δεν είναι το μοναδικό νέο πρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο της «Κωτσόβολος». Καινούργια πρόσωπα είναι επίσης ο κ. Γ. Καρακούσης, ο οποίος ανέλαβε και το αξίωμα του αντιπροέδρου, ο κ. Χρ. Καραγιαννάκης, ο κ. Αλ. Πατεράκης, η κ. Γεωργία Χριστοδουλοπούλου και η κ. Χριστίνα Μπουσελέγκα. Στο διοικητικό συμβούλιο παραμένει βεβαίως και ο κ. Γιάννης Βασιλάκος, εξακολουθώντας να κατέχει το αξίωμα του διευθύνοντος συμβούλου της «Κωτσόβολος». Από την παλιά φρουρά παραμένουν επίσης στο Δ.Σ. οι κ. Ρούσσος και Μάρρας. 

Πώς γύρισε σελίδα ο ΟΤΕ

Στις μεγαλύτερες προκλήσεις της πορείας του αναφέρθηκε στο Διεθνές Φόρουμ των Δελφών ο απερχόμενος πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ. Η αρχή της θητείας του, το 2010, συνέπεσε με την ένταξη της χώρας στα μνημόνια και τη διακοπή της χρηματοδότησης του υπερχρεωμένου, τότε, ΟΤΕ. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι τα τιμολόγια του ΟΤΕ έπρεπε (λόγω ρυθμιστικού πλαισίου) να είναι κατά 100% ακριβότερα σε σχέση με αυτά των ανταγωνιστών του και την κακή πελατειακή εμπειρία, είχαν φέρει τον όμιλο αντιμέτωπο με αδιέξοδο. Μέσω όμως ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αναδιάρθρωσης, η εταιρεία γύρισε σελίδα και «από πλευράς χρηματοοικονομικών δεικτών είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη». «Αφήνω τη σκυτάλη έχοντας λύσει πολλά από τα προβλήματα που ήταν τεράστια όταν παρέλαβα. Ετσι, αντί να διαπραγματευτώ με τους βασικούς μετόχους άλλη μια τριετία, διαπραγματεύτηκα να πάρω ένα καλό πακέτο», είπε ευφυολογώντας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή