Sky Express: Ενισχύθηκε σημαντικά η επιβατική κίνηση

Sky Express: Ενισχύθηκε σημαντικά η επιβατική κίνηση

Αυξήθηκε κατά 15% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης κατέγραψε η επιβατική κίνηση της Sky Express κατά το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, σε ετήσια βάση σύγκρισης. Η αεροπορική εταιρεία ενίσχυσε κατά 15% τον αριθμό των επιβατών της το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου έναντι των αντίστοιχων τριών μηνών του 2023.

Στα δρομολόγια στο εσωτερικό της Ελλάδας η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά περίπου 5%, ποσοστό που διαμορφώθηκε σε 42,5% στις διεθνείς πτήσεις, δηλαδή από και προς Λάρνακα, Ρώμη, Μιλάνο, Βρυξέλλες, Λονδίνο, Παρίσι, Μασσαλία, Λυών, Νάντη, Λιλ, Σόφια, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη και Βαρσοβία. Ενισχυμένο ήταν και το πτητικό έργο της Sky Express, με τoν αριθμό των πτήσεων να ενισχύεται κατά 7%. Η άνοδος του αριθμού των διακινηθέντων επιβατών και του πτητικού έργου οδήγησε το πρώτο τρίμηνο σε αύξηση εσόδων της εταιρείας κατά 26%.

Περισσότερα δρομολόγια

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αεροπορική, φέτος αυξάνονται, σε ποσοστό 26%, οι συχνότητες δρομολογίων προς τους μεγάλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Ειδικότερα ενισχύονται τα δρομολόγια από Αθήνα προς Ρώμη, Μιλάνο και Μόναχο, καθώς και τα δρομολόγια από το Ηράκλειο Κρήτης προς το Παρίσι. Επίσης, στο πτητικό πρόγραμμα προστίθενται νέα δρομολόγια από Αθήνα προς Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη και Βαρσοβία, όπως επίσης από τη Ρόδο προς το Παρίσι και από το Ηράκλειο προς τη Λάρνακα.

Το διεθνές πτητικό πρόγραμμα τακτικών πτήσεων έχει ενισχυθεί περαιτέρω, καθώς οι προορισμοί εξωτερικού έχουν φθάσει τους 15, ενώ προστίθενται περισσότερες από 3.000 πτήσεις charter από τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Δανία, τη Σλοβακία, τη Μολδαβία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Ιταλία, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους tour operators.

Κατά την εταιρεία, η αύξηση στις προσφερόμενες θέσεις συνολικά θα ξεπεράσει το 10%. Ειδικά για τους δημοφιλείς ελληνικούς καλοκαιρινούς προορισμούς, όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Επτάνησα, η εταιρεία ενισχύει το εγχώριο τουριστικό προϊόν προσφέροντας περισσότερες θέσεις κατά 11%.

Σχετικά με τη διακεκριμένη θέση της Sky Express (Bliss), που διατέθηκε, για πρώτη φορά εντός κι εκτός Ελλάδας, τον Ιούλιο του 2023, έως σήμερα έχει υποδεχθεί περισσότερους από 11.000 επιβάτες, σύμφωνα με τα στοιχεία της αεροπορικής εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή