Δεν διεκδικεί νέα θητεία ο Δημ. Παπαλεξόπουλος

Δεν διεκδικεί νέα θητεία ο Δημ. Παπαλεξόπουλος

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή τους να μη διεκδικήσουν τρίτη συνεχή θητεία στον ΣΕΒ ανακοίνωσαν στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (φωτογραφία) και ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Ευθύμιος Βιδάλης. Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του κ. Παπαλεξόπουλου περί ενότητας και συλλογικότητας στις χθεσινές δηλώσεις του στο Δ.Σ. Ο ΣΕΒ, είπε, «χρειάζεται να συνεχίσει να παρεμβαίνει με όλες τις δυνάμεις του ενωμένες και με τις συλλογικές επιδιώξεις πολύ πιο πάνω από τις προσωπικές». Την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΕΒ στις εκλογές της 19ης Ιουνίου έχει δηλώσει προ ημερών δημοσίως η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου φαρμακευτικών επιχειρήσεων ΤΣΕΤΗ (ΟΦΕΤ) Ιουλία Τσέτη, ενώ σιωπηρό ενδιαφέρον έχει εκφράσει και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, αντιπρόεδρος στον ΣΕΒ και διευθύνων σύμβουλος της Bespoke SGA Holdings.

Meridiam αντί Macquarie για την «Αριάδνη»

Την είσοδο της γαλλικής εταιρείας Meridiam Europe σε μία από τις τέσσερις κοινοπραξίες που διεκδικούν συμμετοχή στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ. Η Meridiam έπειτα από έγκριση του ΑΔΜΗΕ παίρνει τη θέση της αυστραλιανής Macquarie που αποχώρησε και θα συμμετάσχει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού από κοινού με την εταιρεία Φαέθων του ομίλου Κοπελούζου, για την απόκτηση του 20% των μετοχών της «Αριάδνη Interconnection» που αποτελεί τον φορέα υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής.

Προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το πρόστιμο η Leroy Merlin

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η Leroy Merlin αμφισβητώντας το πρόστιμο που της επιβλήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης για παράβαση της νομοθεσίας περί ανακοίνωσης μείωσης τιμής. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η ιστοσελίδα για την οποία της επιβλήθηκε το πρόστιμο δεν αφορούσε ανακοίνωση μείωσης τιμής και έχει πάψει εδώ και χρόνια να είναι ενεργή. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν ήταν καν προσβάσιμη από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Leroy Merlin και απλώς είχε μείνει στο αρχείο των μηχανών αναζήτησης.  

Καμία μείωση επιτοκίων από τη Fed φέτος

Οι οικονομολόγοι της Société Générale αλλάζουν εντελώς τις προβλέψεις τους για την πορεία της νομισματικής πολιτικής, αφού, όπως επισημαίνουν, δεν αναμένουν πλέον ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει φέτος σε μείωση των επιτοκίων λόγω των υψηλότερων από τα αναμενόμενα στοιχείων για τον πληθωρισμό καθώς και τις ισχυρότερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις της οικονομίας. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, το 2024 θα είναι ένα έτος «μη προσγείωσης» της οικονομίας των ΗΠΑ. Επίσης, κατά τη γαλλική τράπεζα, το δεύτερο τρίμηνο θα σηματοδοτήσει το κατώτατο σημείο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ωστόσο, το 2024, όπως σημειώνει, θα πρέπει να θεωρηθεί πληθωριστικό και όχι στασιμοπληθωριστικό έτος.

Στο ΣτΕ για το πλαφόν στο βρεφικό γάλα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος (ΣΕΠΤΕΔΕ) ζητώντας να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση με την οποία επιβάλλεται πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στο γάλα 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας. Ο σύνδεσμος υποστηρίζει ότι η εν λόγω απόφαση είναι αντισυνταγματική, καθώς παραβιάζει τις αρχές της επιχειρηματικής και οικονομικής ελευθερίας, του ελεύθερου ανταγωνισμού, καθώς και ότι οι τιμές του πλαφόν είναι αυθαίρετες και κατώτερες του κόστους παραγωγής και διάθεσης. Επιπλέον, στην προσφυγή υποστηρίζεται ότι το πλαφόν αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Υπενθυμίζεται ότι η επιβολή πλαφόν στο βρεφικό γάλα ήταν ένα από τα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας που τέθηκαν σε ισχύ την 1η Μαρτίου 2024, ενώ είχε προηγηθεί έρευνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σχετικά με την υπερτιμολόγηση των προϊόντων της εν λόγω κατηγορίας στην Ελλάδα και είχαν επιβληθεί πρόστιμα σε εταιρείες από το υπουργείο Ανάπτυξης.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή