Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση του Αιολικού Προγράμματος της Θράκης από την China Energy

Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση του Αιολικού Προγράμματος της Θράκης από την China Energy

Η εταιρεία πραγματοποίησε εκδήλωση στο πλαίσιο της «Ενεργειακής Περιοδείας της Γενιάς Ζ Κίνας- Ευρώπης»

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης φιλοξένησε την Παρασκευή εκδήλωση ενημέρωσης πολιτών και φοιτητών για την καθαρή ενέργεια από τον κινεζικό γίγαντα China Energy, ο οποίος παρουσίασε και την ετήσια έκθεσή του για τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών στην Ευρώπη. 

Επρόκειτο για την 3η Ανοιχτή Εκδήλωση της Guohua Energy Investment Co., Ltd. (GHEI), που είναι θυγατρική της εταιρίας China Energy Investment, με αντικείμενο το Αιολικό Πρόγραμμα της Θράκης και τίτλο: «Η καθαρή ενέργεια προσφέρει μια καλύτερη ζωή για όλους».

Κινέζοι εκπρόσωποι από το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου, τον Ομιλο Διεθνών Επικοινωνιών της Κίνας, το Πανεπιστήμιο Ξένων Σπουδών του Πεκίνου, την Ερευνητική Ακαδημία Dunhuang και άλλους φορείς, καθώς και εκπρόσωποι ελληνικών φορέων όπως η Διοικητική Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, η 4η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και η Αρχή Διαχείρισης Δασών, αλλά και μια ομάδα νέων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν στην εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε και η Εκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το 2024 της China Energy Europe Renewable Energy SA (CEERE).

Ακολούθως, οι νέοι που συμμετείχαν στη συνάντηση επισκέφθηκαν το Αιολικό Πάρκο Κορφοβουνίου για να ενημερωθούν για την ασφάλεια της παραγωγής αιολικών πάρκων, τα μέτρα για την προστασία των πτηνών και την πολιτιστική συμβολή του CEERE.

Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση του Αιολικού Προγράμματος της Θράκης από την China Energy-1

Οι νέοι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν τον ρόλο του «επιθεωρητή αιολικών πάρκων» και να γνωρίσουν την καθημερινή λειτουργία των αιολικών πάρκων, αλλά και το εταιρικό ήθος της «επιμέλειας, της αφοσίωσης, της καινοτομίας και της αριστείας» της China Energy Investment Corporation.

Η Ελένη, μια εκ των φοιτητών, εξέφρασε τον ειλικρινή θαυμασμό της για τις προσπάθειες της GHEI να προωθήσει την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα και την ελπίδα για ευρύτερη υιοθέτηση των αρχών της πράσινης ανάπτυξης, οραματιζόμενη ένα καθαρότερο και πιο πράσινο μέλλον για τον πλανήτη. 

Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί τμήμα της σειράς δραστηριοτήτων «Ενεργειακή Περιοδεία της Γενιάς Ζ Κίνας- Ευρώπης» για το 2024. Αυτές οι δραστηριότητες στοχεύουν να οργανώσουν για νέους της Γενιάς Ζ την επίσκεψη τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κίνα, παρέχοντάς τους ευκαιρίες να εξερευνήσουν τους πλούσιους πολιτισμούς και τις ιστορίες και των δύο εθνών, να γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες, τις καινοτομίες και τα επιτεύγματα των κινεζικών εταιριών καθαρής ενέργειας που εκπροσωπούνται από την GHEI της China Energy Investment Corporation και να ενισχύσουν τις πολιτιστικές ανταλλαγές και την αμοιβαία μάθηση μεταξύ Κίνας και Ευρώπης. Ως τώρα, η δραστηριότητα αυτή έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία στο Πεκίνο και την Ελλάδα.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Εκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της CEERE για το 2024 αναδεικνύει τις προσπάθειες και τα επιτεύγματά της στην πράσινη ενέργεια, την προώθηση της πολιτιστικής ενσωμάτωσης, τη διατήρηση του περιβάλλοντος και την υποστήριξη της δημόσιας ευημερίας από την ίδρυσή της πριν από πέντε χρόνια, εκπληρώνοντας ενεργά την εταιρική κοινωνική του ευθύνη.

Η έκθεση παρουσιάζει την ολοκληρωμένη υλοποίηση της οικολογικής προστασίας του περιβάλλοντος και τις προσπάθειες προστασίας του νερού και του εδάφους στην Ευρώπη, προωθώντας πράσινες πρακτικές σε ολόκληρη τη βιομηχανική αλυσίδα τα τελευταία πέντε χρόνια. Ετησίως, η εταιρεία παράγει περίπου 160 γιγαβατώρες πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, που ισοδυναμεί με εξοικονόμηση 53.000 τόνων άνθρακα και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά περίπου 150.000 τόνους.

Επιπλέον, η εταιρεία συμμετέχει ενεργά σε πολιτιστικές ανταλλαγές και σε πρωτοβουλίες κοινωνικής πρόνοιας, πραγματοποιεί πολλαπλές δωρεές σε τοπικά σχολεία και πυροσβεστικές δυνάμεις και διοργανώνει διάφορες δραστηριότητες διαπολιτισμικής ενσωμάτωσης για συναπτά έτη.

Το 2023, η CEERE τιμήθηκε με το «Βραβείο Εξαιρετικού Επιτεύγματος για την Επιχειρηματικότητα και την Υπευθυνότητα» από την Κινεζική Πρεσβεία στην Ελλάδα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή