Ανοίγει τον Ιούλιο το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Χίο

Ανοίγει τον Ιούλιο το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Χίο

Το Pearl Island Chios Hotel & Spa διαθέτει 48 υπερπολυτελείς σουίτες, χώρους εκδηλώσεων και παροχής υπηρεσιών ευεξίας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Χίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον ερχόμενο Ιούλιο. Ο λόγος για το Pearl Island Chios Hotel & Spa, που αποτελεί την πρώτη επένδυση της οικογένειας Καλλιμασιά στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας. Με καταγωγή από τη Χίο και δραστηριότητα στον χώρο της ναυτιλίας, η οικογένεια Καλλιμασιά επενδύει τώρα στη… στεριά με ένα νέο εγχείρημα που φιλοδοξεί να αναβαθμίσει συνολικά το τουριστικό προϊόν του νησιού, προσφέροντας και στην τοπική οικονομία με εργαζομένους σχεδόν εξ ολοκλήρου από το νησί. Το νέο ξενοδοχείο, με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, διαθέτει 48 υπερπολυτελείς σουίτες, μερικές εκ των οποίων με ιδιωτική πισίνα, χώρους εκδηλώσεων για τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων και συναντήσεων, τη φιλοξενία γάμων κ.ά., ενώ θα παρέχονται και εξειδικευμένες υπηρεσίες ευεξίας. Το ύψος της επένδυσης για την ανάπτυξη του Pearl Island Chios Hotel & Spa ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ.

Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει την επέκταση της μονάδας στα 120 δωμάτια μέσα στην επόμενη τριετία, καθώς εκτιμάται ότι το νησί της Χίου θα έχει σημαντική τουριστική ανάπτυξη. Το άνοιγμα του πρώτου ξενοδοχείου 5 αστέρων του νησιού όπως και τη διαχείριση έχει αναλάβει η εταιρεία Modus & Amplio Hospitality, η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιό της ξενοδοχειακά projects τόσο στη νησιωτική όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της μονάδας έγινε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Ologramma Architects με σκοπό να αναδείξει τη μεγάλη ναυτική παράδοση του νησιού, τη χιώτικη φύση και ιστορία, τα μαστιχόδεντρα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με τα περιβόητα «ξυστά» και τη «θυμιανούσικη» πέτρα, διάχυτη παντού και τον παραδοσιακό μάγγανο στον κήπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή