Αύξηση των εταιρικών πτωχεύσεων στις ΗΠΑ

Αύξηση των εταιρικών πτωχεύσεων στις ΗΠΑ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση καταγράφουν τους τελευταίους μήνες οι εταιρικές χρεοκοπίες στις ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες συνεχίζουν να αισθάνονται το βάρος των υψηλών επιτοκίων, ενώ οι προσδοκίες ότι θα υπάρξει ταχεία αλλαγή στην επιτοκιακή πολιτική μειώνονται. Σύμφωνα με την S&P Global, τον Απρίλιο καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός πτωχεύσεων του τελευταίου 12μήνου στις ΗΠΑ, με συνολικά 66 νέες χρεοκοπίες, έπειτα από 61 τον Μάρτιο. Σε σχέση με τον Ιανουάριο, η αύξηση στις πτωχεύσεις αγγίζει το 88%, ενώ από τις αρχές του έτους έχουν καταγραφεί συνολικά 210 πτωχεύσεις εταιρειών. Οπως αναφέρει ο οίκος, οι εξασθενημένες ελπίδες για χαμηλότερα επιτόκια πιθανότατα συμβάλλουν στην αύξηση των αιτήσεων πτώχευσης. Οι κλάδοι που «ηγήθηκαν» των χρεοκοπιών τον Απρίλιο στις ΗΠΑ ήταν τα μη βασικά καταναλωτικά αγαθά, η υγειονομική περίθαλψη και η βιομηχανία, όπως αναφέρει η S&P Global.

Αιτήσεις για 70.000 vouchers παιδικών κατασκηνώσεων 

Εως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 12 Μαΐου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι –δικαιούχοι και πάροχοι– να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο φετινό πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ. Συνολικά πρόκειται να δοθούν 70.000 επιταγές (vouchers), ενώ έως τώρα έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 35.000 αιτήσεις. Το πρόγραμμα αφορά παιδιά ηλικίας 6-16 ετών και θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

Δωρεάν διάθεση μετοχών σε 20 στελέχη της Alpha Bank

Συνολικά 2.760.776 μετοχές διαθέτει η Alpha Bank σε 20 στελέχη που ανήκουν στην ανώτατη διοικητική ομάδα της τράπεζας, στο πλαίσιο του προγράμματος παροχής κινήτρου απόδοσης για τη χρήση του 2023. Η περίοδος κατοχύρωσης δικαιωμάτων είναι ο Σεπτέμβριος κάθε έτους, αρχής γενομένης από φέτος, έως και το 2029. Το πρόγραμμα stock award της τράπεζας προβλέπει τη δωρεάν διάθεση έως 35 εκατ. μετοχών, που αντιστοιχεί στο 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Η καταβολή συντάξεων Ιουνίου

Στις 28 Μαΐου ξεκινάει η πληρωμή των συντάξεων Ιουνίου για τους περίπου 2,5 εκατ. δικαιούχους, όπως γνωστοποίησε ο ΕΦΚΑ. Αναλυτικά, την Τρίτη 28 Μαΐου θα καταβληθούν οι συντάξεις ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών. Επίσης, και οι συντάξεις όσων συνταξιοδοτήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2017 και έπειτα και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών). Δύο μέρες μετά, την Πέμπτη 30 του μηνός, έχει προγραμματιστεί η πληρωμή των συντάξεων για τους δικαιούχους των τέως ταμείων μισθωτών –ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, λοιπών εντασσόμενων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ–, καθώς και των κύριων και επικουρικών συντάξεων του Δημοσίου.

Συνεργασία Aegean με τη Saudia

Με την αεροπορική της Σαουδικής Αραβίας, Saudia, θα συνεργάζεται η Aegean, υπό τη μορφή πτήσεων κοινού κωδικού. Στόχος τής εν λόγω εμπορικής συνεργασίας είναι οι επιβάτες των δύο αεροπορικών εταιρειών να έχουν περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές, έχοντας πρόσβαση σε ένα σημαντικά ενισχυμένο πρόγραμμα πτήσεων από και προς Αθήνα, Τζέντα και Ριάντ. 
Η Aegean, δηλαδή, θα προσθέσει τον κωδικό της στις πτήσεις της Saudia από και προς Τζέντα και Ριάντ, ενώ αντιστοίχως η Saudia θα προσθέσει τον κωδικό της στις πτήσεις της Aegean από και προς Τζέντα και Ριάντ. Η Aegean πραγματοποιεί πτήσεις από και προς τη Σαουδική Αραβία ήδη από το 2015, έχοντας μεταφέρει συνολικά 300.000 επιβάτες. Φέτος επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητά της, καθώς, μέσω του κύριου κόμβου της στην Αθήνα, θα προσφέρει 7% περισσότερες θέσεις σε σύγκριση με το 2023.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT