Πιο κοντά η διαδοχή Ντάιμον στην JP Morgan

Πιο κοντά η διαδοχή Ντάιμον στην JP Morgan

Στην κορυφή της λίστας με τις υποψηφιότητες δύο γυναίκες, ενώ «ακούγεται» και το όνομα του Τάκη Γεωργακόπουλου, ο οποίος δουλεύει στην τράπεζα από το 2007

1' 57" χρόνος ανάγνωσης

Η αλλαγή στο τιμόνι της JP Morgan βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ, καθώς για πρώτη φορά ο Τζέιμς Ντάιμον έδειξε πως σκοπεύει να αποσυρθεί σε λιγότερο από πέντε χρόνια.

«Το χρονοδιάγραμμα δεν είναι πια πέντε χρόνια», απάντησε ο ισχυρότερος τραπεζίτης του κόσμου σε ερώτηση που δέχθηκε για τα σχέδια διαδοχής του τη Δευτέρα. Η απάντησή του αυτή ανατρέπει το σκηνικό, καθώς πολλοί στη Wall Street αστειεύονταν εδώ και καιρό ότι η αποχώρηση του Ντάιμον είναι πάντα πέντε χρόνια μακριά. Το ζήτημα της διαδοχής του Ντάιμον απασχολεί τους επενδυτές και τους αναλυτές εδώ και χρόνια. Μέσα σε σχεδόν δύο δεκαετίες, ο 68χρονος σήμερα τραπεζίτης μετέτρεψε την JP Morgan σε Νο 1 τράπεζα στις ΗΠΑ με βάση το ενεργητικό, την κεφαλαιοποίησή της και διάφορους άλλους δείκτες.

Και όπως είπε ο Ντάιμον τη Δευτέρα, έχει ακόμα την ενέργεια που είχε πάντα, για να διοικεί αυτόν τον τραπεζικό κολοσσό. Η απόφαση για το πότε θα αποχωρήσει θα ληφθεί τελικά από το Δ.Σ. της JP Morgan, σημείωσε ο Ντάιμον και προέτρεψε τους αναλυτές να εξετάσουν τα στελέχη που θα μπορούσαν να πάρουν τη θέση του.

Στην κορυφή της λίστας με τις υποψηφιότητες, σύμφωνα με το CNBC, βρίσκονται η Marianne Lake, CEO της καταναλωτικής τράπεζας της JP Morgan, και η Jennifer Piepszak, συν-επικεφαλής της εμπορικής και επενδυτικής τράπεζας του ομίλου. Τα δύο στελέχη ανέλαβαν τα νέα τους πόστα τον Ιανουάριο. «Είμαστε καθ’ οδόν, μετακινούμε ανθρώπους σε θέσεις», είπε ο Ντάιμον.

Στις λίστες των υποψηφίων που κυκλοφορούσαν στα ξένα μέσα στις αρχές του έτους συγκαταλεγόταν και το όνομα ενός Ελληνα, του Τάκη Γεωργακόπουλου, ο οποίος εργάζεται στην τράπεζα από το 2007 και είναι σήμερα επικεφαλής της JP Morgan Payments και μέλος της Λειτουργικής Επιτροπής της. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, από το 2013 έως το 2017 διετέλεσε επικεφαλής στρατηγικής και προσωπικού στο τμήμα του corporate & investment banking και πριν από αυτό πέρασε 4 χρόνια στο Λονδίνο, όπου ήταν αρχικά Chief Financial Officer και στη συνέχεια επικεφαλής στους πολυεθνικούς πελάτες στο τμήμα Global Corporate Bank της JP Morgan.

Με το πέρασμα των χρόνων, αρκετά από τα υψηλόβαθμα στελέχη της JP Morgan, που θεωρούνταν πιθανοί διάδοχοι του Ντάιμον, έχασαν την υπομονή τους και ανέλαβαν υψηλές θέσεις σε άλλες τράπεζες, καθώς η «καρέκλα» του CEO δεν φαινόταν να αδειάζει σύντομα. Πάντως, ακόμα και όταν αποσυρθεί από CEO, ο Ντάιμον αναμένεται να παραμείνει στη θέση του προέδρου της τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT