Πρόστιμο 395.125 ευρώ σε πολυεθνική εταιρεία για αθέμιτη κερδοφορία

Πρόστιμο 395.125 ευρώ σε πολυεθνική εταιρεία για αθέμιτη κερδοφορία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πρόκειται για την εταιρεία «HENKEL ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ»

55" χρόνος ανάγνωσης

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 395.125 ευρώ επιβάλλεται στην πολυεθνική εταιρεία «HENKEL ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Συγκεκριμένα, έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) «διαπιστώθηκε ότι υπήρξε παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας. Η παράβαση αφορά καθαριστικά προϊόντα (απορρυπαντικά και άλλα) ευρείας κατανάλωσης».

Οπως προέκυψε από τη διενέργεια επισταμένων ελέγχων, το περιθώριο μεικτού κέρδους της εταιρείας ήταν μεγαλύτερο απ’ αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία. Σύμφωνα με το υπουργείο, το συνολικό όφελος που θα αποκόμιζε η εταιρεία ανέρχεται σε 197.561,54 ευρώ. Επομένως, το πρόστιμο ορίζεται στο διπλάσιο του προσδοκώμενου οφέλους για το σύνολο των προϊόντων για τα οποία διαπιστώθηκε παράβαση σύμφωνα με τον νόμο.

«Η μάχη με την ακρίβεια συνεχίζεται με αδιάκοπη ένταση και αποφασιστικότητα. Οποιος παραβιάζει τον νόμο για την αθέμιτη κερδοφορία εντοπίζεται και τιμωρείται με βαριά πρόστιμα. Τα πρόστιμα επιβάλλονται, δημοσιοποιούνται και εισπράττονται χωρίς καμία εξαίρεση όσο μεγάλες εταιρείες και αν αφορούν ακόμη και πολυεθνικές. Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες αντιμετώπισης του πληθωρισμού και της στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια», δήλωσε ο υπουργός, Κώστας Σκρέκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT