Πρόταση 114,7 εκατ. της Motor Oil για την εξαγορά της Ηλέκτωρ

Πρόταση 114,7 εκατ. της Motor Oil για την εξαγορά της Ηλέκτωρ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Motor Oil προσφέρει 114,7 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάκτωρ για την εξαγορά της θυγατρικής της στη διαχείριση απορριμμάτων, την Ηλέκτωρ.

Οι συζητήσεις, που αποκάλυψε η Καθημερινή από τα μέσα Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα καθώς προηγήθηκε διαδικασία δέουσας επιμέλειας (due diligence) και –εκτός απροόπτου– αναμένεται σύντομα και η επίσημη απάντηση της Ελλάκτωρ προκειμένου να κλείσει η συμφωνία. 

Η εξαγορά της Ηλέκτωρ ισχυροποιεί περαιτέρω τη θέση της Motor Oil στην αγορά διαχείρισης απορριμμάτων, καθιστώντας την έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στον συγκεκριμένο κλάδο αγορά στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη με δραστηριότητα και σε χώρες όπως η Γερμανία. 

Την επίσημη πρόταση, που υπόκειται σε όρους, αιρέσεις και προϋποθέσεις, η Motor Oil ανακοίνωσε και επίσημα στο χρηματιστήριο και αφορά στην εξαγορά του 94,44% του μετοχικού κεφαλαίου της «ΗΛΕΚΤΩΡ Ανώνυμη Εταιρεία Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Εφαρμογών».

«Για την υπογραφή της συναλλαγής εκκρεμεί η οριστικοποίηση της σύμβασης αγοράς των ως άνω μετοχών υπό όρους αμοιβαία αποδεκτούς από τα δύο μέρη καθώς και η λήψη των σχετικών εταιρικών αποφάσεων των δύο μερών» αναφέρει στην ανακοίνωσή της. Παραμένει επί του παρόντος αδιευκρίνιστο το κατά πόσον έχει γίνει πρόταση και στον μέτοχο μειοψηφίας, που είναι σχήμα συμφερόντων Λεωνίδα Μπόμπολα. 

Η Motor Oil το τελευταίο διάστημα έχει αγοράσει τους δύο από τους τέσσερις μεγαλύτερους παίκτες στην αγορά διαχείρισης απορριμμάτων και μετά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας γίνεται πρωταγωνιστής και στον κλάδο της διαχείρισης απορριμμάτων όπου διεκδικεί και σημαντικά έργα ΣΔΙΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT