Μιχαηλίδου: Θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα εύρεσης εργαζομένων στον τουρισμό και στην εστίαση

Μιχαηλίδου: Θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα εύρεσης εργαζομένων στον τουρισμό και στην εστίαση

1' 33" χρόνος ανάγνωσης

«Το πρόβλημα εύρεσης εργαζομένων στον τουρισμό και στον κλάδο της εστίασης είναι υπαρκτό και ως υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, για να το αντιμετωπίσουμε. Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις προς όφελος της εθνικής οικονομίας».

Αυτό δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, που βρέθηκε στη Νάξο, μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Νίκο Μηλαπίδη, τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ, Αλέξανδρο Βαρβέρη, τον διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη και τον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστο Ροϊλό.

Η κ. Μιχαηλίδου με το κλιμάκιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που βρέθηκε στη Νάξο και τον γ.γ. του ΕΟΤ, συναντήθηκαν με τον έπαρχο Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννη Μαργαρίτη, τον δήμαρχο Νάξου, Δημήτρη Λιανό και τον πρόεδρο της Τοπικής Νέας Δημοκρατίας Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Αντώνη Μανιό.

Η υπουργός Εργασίας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Νάξου, Καλίτσα Φραγκίσκου.

Στα γραφεία του ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ στο νησί, η κ. Μιχαηλίδου μαζί με το κλιμάκιο του υπουργείου Εργασίας είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν διεξοδικά με τους εργαζόμενους και τους πολίτες για τα θέματα που τους απασχολούν, αλλά και τις προτάσεις τους για το πώς θα βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η έλλειψη προσωπικού, που επηρεάζει βασικούς κλάδους της οικονομίας, όπως τον τουρισμό, την εστίαση και την αγροτική παραγωγή, βρέθηκε στο επίκεντρο της ανοιχτής συζήτησης που έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο του νησιού, παρουσία εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων, επιχειρηματιών και εργαζομένων.

Στη συνέχεια, η κ. Μιχαηλίδου είχε την ευκαιρία να περιδιαβεί στο κέντρο του νησιού και να συνομιλήσει με επιχειρηματίες και πολίτες.

«Με οργανωμένο σχέδιο, έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε τις στρεβλώσεις και τα κακώς κείμενα. Βρισκόμαστε δίπλα σε όλες και όλους από άκρη σε άκρη της χώρας. Ακούμε και πράττουμε πάντα για το συμφέρον των συμπολιτών μας», είπε.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT