Αρχισε η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Αρχισε η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Το πρόγραμμα αφορά 300.000 επιταγές και η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται βάσει του ΑΦΜ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης

Μισθωτοί ή άνεργοι με αριθμό φορολογικού μητρώου που λήγει σε 0 μπορούν έως και σήμερα να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ, που ξεκινάει την 1η Ιουλίου. Η υποβολή συνεχίζεται στις 5 και 6 Ιουνίου για όσους έχουν ΑΦΜ με τελευταίο ψηφίο 1. Οσων το τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ είναι 2, 3 ή 4 πρέπει να υποβάλουν αίτηση στις 7 Ιουνίου, μία μέρα μετά, 8 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για όσους έχουν τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ 4, 5 ή 6, ενώ στις 9 Ιουνίου μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι δικαιούχοι με τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ 7, 8 ή 9.

Το πρόγραμμα αφορά 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι. Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Αννας της Β. Εύβοιας και του Εβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ στο πρόγραμμα φέτος προστίθεται η Θεσσαλία, εκτός των Σποράδων.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, με αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15/12/2024 έως 14/1/2025) και του Πάσχα (από 11/4/2025 έως 27/4/2025). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Εβρου και της Θεσσαλίας, εκτός των Σποράδων.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%. Για τα άτομα με αναπηρία, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Προβλέπεται επίσης ειδική μοριοδότηση για μονογονείς και για ΑμεΑ και αυξημένη μοριοδότηση για δικαιούχους με χαμηλότερο εισόδημα. Επίσης, για τα ΑμεΑ προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ δεν τους επιβάλλεται κύρωση, αν δεν κάνουν χρήση των επιταγών τους. Για τους γονείς προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για κάθε ανήλικο παιδί.

Προσοχή, όμως. Φέτος, μοριοδοτούνται όσοι πολίτες δεν έχουν λάβει επιταγές στο παρελθόν ή δεν πήραν επιταγή εξαιτίας μοριοδότησης στα δύο τελευταία προγράμματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT