Πρόεδρος του ΣΕΒ ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Πρόεδρος του ΣΕΒ ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Επικράτησε στις εκλογές με ποσοστό 76% έναντι 24% της Ιουλίας Τσέτη

2' 32" χρόνος ανάγνωσης

Ανετα επικράτησε στις εκλογές για την προεδρία του ΣΕΒ ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος συγκεντρώνοντας ποσοστό 76% έναντι 24% της Ιουλίας Τσέτη, με την οποία και αναμετρήθηκε. Στις εκλογές, στις οποίες για πρώτη φορά στα 117 χρόνια ιστορίας του ΣΕΒ στήθηκαν κάλπες, συμμετείχαν 566 εκ των 850 άμεσων μελών του Συνδέσμου, ενώ δεν έλειψαν οι ενστάσεις που κατέστησαν την όλη διαδικασία μακρά.

Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν μετά τις 9 χθες το βράδυ επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που έφεραν φαβορί των εκλογών και με μεγάλη διαφορά τον ισχυρό άνδρα της Bespoke SGA και επί πολλά χρόνια αντιπρόεδρο του ΣΕΒ.

Για πρώτη φορά στα 117 χρόνια ιστορίας του ΣΕΒ στήθηκαν κάλπες. Συμμετείχαν 566 εκ των 850 άμεσων μελών του Συνδέσμου.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει το «τιμόνι» της σημαντικότερης εργοδοτικής ένωσης της χώρας για τα επόμενα δύο χρόνια, διάστημα πολλαπλών προκλήσεων για την ελληνική βιομηχανία. Θέσεις αντιπροέδρων αναλαμβάνουν οι Ράνια Αικατερινάρη, Ευτύχιος Βασιλάκης και Ανδρέας Σιάμισιης. Γενικός γραμματέας εξελέγη η Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου και ταμίας ο Μάρκος Βερέμης. Τα μέλη του Δ.Σ. συμπληρώνονται από τους Πέγκυ Αντωνάκου, Καλλίνικο Καλλίνικο, Νάγια Καλογεράκη, Ιωάννη Καραγιάννη, Νικόλαο Καυκά, Πάνο Κυριακόπουλο, Φίλιππα Μιχάλη, Αριστοτέλη Παντελιάδη, Γεώργιο Περιστέρη, Κυριάκο Σαμπατακάκη, Μενέλαο Τασόπουλο, Θεόδωρο Τρύφων, Ευάγγελο Χρυσάφη και Βασίλειο Ψάλτη.

«Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να υπηρετήσω τον ΣΕΒ από τη θέση του προέδρου. Σήμερα ο ΣΕΒ είναι μεγαλύτερος και πιο δυνατός. Εχει περισσότερα μέλη, περισσότερους τομείς δράσης και μεγαλύτερο αποτύπωμα σε κρίσιμες διαστάσεις της οικονομικής ζωής. Ο ΣΕΒ είναι στον πυρήνα του ένας ανεξάρτητος, ανοιχτός, πολυσυλλεκτικός οργανισμός, με διαρκή ανανέωση προσώπων και ιδεών. Εύχομαι στο νεοεκλεγέν Δ.Σ. να συνεχίσει τη σταθερά ανοδική πορεία του Συνδέσμου μας στο πολύπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος παραδίδοντας τη σκυτάλη της προεδρίας μετά από δύο θητείες στον Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

«Η εκλογή μου στη θέση του προέδρου του ΣΕΒ αποτελεί για εμένα μια πολύ μεγάλη τιμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη που μου εμπιστεύθηκαν τη συνέχιση του έργου του Συνδέσμου μας. Επί 21 χρόνια υπηρετώ τον ΣΕΒ ως ενεργό μέλος στο Δ.Σ., και πλέον από τη θέση του προέδρου αισθάνομαι ακόμη μεγαλύτερη την ευθύνη να συνεχίσουμε την πολύ επιτυχημένη πορεία του Συνδέσμου μας. Δεσμεύομαι μαζί με τα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας προς όφελος των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, των μελών μας και της ελληνικής οικονομίας συνολικά», δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος. Στις προτεραιότητές του κ. Θεοδωρόπουλου ως προέδρου του ΣΕΒ, όπως τις περιέγραψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ» λίγο πριν από τις εκλογές, είναι ο εκσυγχρονισμός της εργατικής νομοθεσίας, τα κίνητρα για επενδύσεις στη βιομηχανία, η αναδιοργάνωση του Συνδέσμου με ειδική ομάδα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις της λεγόμενης νέας οικονομίας, αλλά και η λήψη μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

Ο ίδιος έχει ταχθεί υπέρ της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων από τους κοινωνικούς εταίρους, όπως και υπέρ της επανασύστασης του υπουργείου Βιομηχανίας. Η στήριξη της βιομηχανίας και η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας είναι στις βασικές προτεραιότητες του νέου προέδρου του ΣΕΒ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT