ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Ideas That Change Us» από την NN Hellas και το Orange Grove

«Ideas That Change Us» από την NN Hellas και το Orange Grove

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το καινοτόμο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Ideas That Change Usαπό την NN Hellas και το Orange Grove*. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για ομάδες και start-ups που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να εισέλθουν στους τομείς της Τεχνολογίας Υγείας, Πρόληψης και Ευεξίας.

Κατά την τελική φάση της διαδικασίας, οι επιλεχθείσες ομάδες με ενθουσιασμό και δυναμισμό, παρουσίασαν τις ιδέες τους στην κριτική επιτροπή που απαρτιζόταν από τους: Σωτήρη Παπαντωνόπουλο, co-founder of Venture Capital UniFund, Γιάννη Νούση, συνιδρυτή του ελληνικού ανερχόμενου  startup Travelmyth καθώς και από το Γιώργο Καραντώνη του Venture Capital Metavallon.

Οι ομάδες που παρακολούθησαν το εντατικό πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης, έλαβαν καθοδήγηση από στελέχη της ΝΝ Hellas καθώς και από ειδικούς συμβούλους ανάπτυξης start-ups από την Oλλανδία, τους IdeaHackers.

Οι τρεις ομάδες με τις καλύτερες ιδέες που διακρίθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού είναι οι:

1ος TORAFUGU TECH
2ος KIDS IN THE KITCHEN
3ος CROWDWELL

Ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Caspar Veldkamp, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία της NN Hellas με το Orange Grove και ταυτόχρονα πολύ εντυπωσιασμένος από το ταλέντο που υπάρχει στην Ελλάδα στους τομείς της Τεχνολογίας Υγείας, Πρόληψης και Ευεξίας. Περιμένουμε πολλά από αυτές τις νέες start-ups και πρέπει να πω πως παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον την εξέλιξή τους. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ευχάριστα νέα τους, όταν μελλοντικά θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν όσα έμαθαν στο πρόγραμμα.»

Η Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΝΝ Hellas, Μαριάννα Πολιτοπούλου, δήλωσε σχετικά: «Παρακολουθώντας τις καινοτόμες ιδέες των ομάδων, είμαι πολύ χαρούμενη για την υλοποίηση του προγράμματος ‘Ideas that Change Us’. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, η NN Hellas βρίσκεται εμπράκτως δίπλα σε ταλαντούχους ανθρώπους, προσφέροντάς τους τα απαραίτητα εφόδια για να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα και να κατακτήσουν τα όνειρά τους.»

**Το Orange Grove αποτελεί μια διεθνή θερμοκοιτίδα για start-ups και κοινότητα νέων επιχειρηματιών στην Ελλάδα. Είναι μια πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και χρηματοδοτείται από ολλανδικές και ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς και ελληνικά φιλανθρωπικά ιδρύματα. Όραμα του Orange Grove είναι η στήριξη ταλαντούχων ατόμων για τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων που συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την επιχειρηματική κουλτούρα στην Ελλάδα.