«Ελλάκτωρ»: άνω των 45 εκατ. εκτιμώνται οι συνέργειες από συγχώνευση με «Ανεμος»

«Ελλάκτωρ»: άνω των 45 εκατ. εκτιμώνται οι συνέργειες από συγχώνευση με «Ανεμος»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέργειες οι οποίες θα ξεπεράσουν τα 45 εκατ. ευρώ και μάλιστα άμεσα, αναμένει η διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ από τη συγχώνευση με την ΕΛΤΕΧ «Ανεμος». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε σχετική τηλεδιάσκεψη με τους επενδυτές, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αν. Καλλιτσάντσης, προσθέτοντας μάλιστα ότι η εκτίμηση αυτή είναι συντηρητική και εμπεριέχει μηδενικό ρίσκο υλοποίησης, θεωρείται δηλαδή δεδομένη.

Με τη σειρά του, ο κ. Θεόδωρος Σιετής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ανεμος», σημείωσε ότι «οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) έχουν αρχίσει να περιορίζονται, με αποτέλεσμα να κρίνεται επιτακτική η επέκταση της εταιρείας εκτός συνόρων, αλλά και η διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων». Κατά τον ίδιο, τέτοια επέκταση θεωρείται εφικτή μέσω της «Ελλάκτωρ», η οποία έχει σημαντική διεθνή παρουσία σε πάνω από 25 χώρες, αλλά και μεγαλύτερη πρόσβαση σε κεφάλαια. Παράλληλα, ο κ. Σιετής τόνισε ότι η μέχρι σήμερα πορεία της εταιρείας στο Χρηματιστήριο δεν ανταποκρίθηκε στις αρχικές προσδοκίες, λόγω κυρίως της μικρής κεφαλαιοποίησης, αλλά και της περιορισμένης εμπορευσιμότητας.

Η διαδικασία της απορρόφησης της «Ανεμος» από την «Ελλάκτωρ» θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου, με την ΕΛΤΕΧ «Ανεμος» να εξέρχεται και του Χρηματιστηρίου. Προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής των μετοχών των συγχωνευόμενων εταιρειών είναι 1,27 νέες κοινές μετοχές της «Ελλάκτωρ», ονομαστικής αξίας 1,03 ευρώ, για κάθε 1 υφιστάμενη κοινή μετοχή της ΕΛΤΕΧ «Aνεμος» ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, ενώ το προσφερόμενο τίμημα της συναλλαγής είναι 9% υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος της μετοχής (1,54 ευρώ) της ΕΛΤΕΧ «Ανεμος» την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου. Μετά τη συγχώνευση, οι μέτοχοι της «Ελλάκτωρ» θα κατέχουν το 82,606% του νέου ομίλου και εκείνοι της ΕΛΤΕΧ «Ανεμος» το 17,394%. Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, ως αποτέλεσμα της προτεινόμενης συναλλαγής, το ποσοστό της οικογένειας Καλλιτσάντση στην «Ελλάκτωρ» θα περιοριστεί από 27,87% σήμερα σε 26,47%. «Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το εννοούμε όταν λέμε πως έχουμε προτείνει συναλλαγή που λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα όλων των μετόχων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιτσάντσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή