Η VNK Capital απέκτησε το 36% της εταιρείας «Παλίρροια – Σουλιώτης Α.Ε.»

Η VNK Capital απέκτησε το 36% της εταιρείας «Παλίρροια – Σουλιώτης Α.Ε.»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Παλίρροια – Σουλιώτης Α.Ε.» εισήλθε η ελληνική επενδυτική εταιρεία VNK Capital, αποκτώντας το 36% αυτής. Στόχος της στρατηγικής συνεργασίας είναι η περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής βιομηχανίας που αποτελεί την κορυφαία στον κόσμο στην παραγωγή ντολμά, ενώ αποτελεί και τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία σε εξαγωγές έτοιμων γευμάτων.

Η «Παλίρροια» ιδρύθηκε το 1957, εδρεύει στα Πολιτικά Εύβοιας και διαθέτει τρεις παραγωγικές μονάδες σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κίνα, ενώ απασχολεί περί τα 1.450 άτομα.

Παράγει περίπου 1,4 εκατομμύριο ντολμαδάκια την ημέρα, τα οποία εξάγει σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία παράγει καθημερινά επίσης 180.000 μερίδες φαγητού και διαθέτει 120 παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές βασισμένες στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα (ντολμαδάκια, παστίτσιο, μουσακάς, μπάμιες, ρεβίθια, γίγαντες κ.ά.), προϊόντα τα οποία βρίσκονται τόσο στα ράφια των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε όλο τον κόσμο όσο και στον κλάδο της επαγγελματικής εστίασης.

Την περίοδο 2012-2017 η εταιρεία πραγματοποίησε επενδύσεις 8,5 εκατ. για την επέκταση των γραμμών παραγωγής και τη δημιουργία νέων αποθηκευτικών χώρων κι ενός σύγχρονου εργαστηρίου έρευνας και ανάπτυξης.

Για την περίοδο 2018-2022 η εταιρεία σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Ο τζίρος της «Παλίρροιας» υπερβαίνει τα 40 εκατ. ευρώ, με το 80% των εσόδων της να προέρχεται από τις πωλήσεις εκτός Ελλάδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή