ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανέπαφες πληρωμές μέσω «έξυπνου» ρολογιού από την Alpha Bank

Ανέπαφες πληρωμές μέσω «έξυπνου» ρολογιού  από την Alpha Bank

Τον πιο σύγχρονο τρόπο πληρωμών μέσω smartwatch, το Garmin Pay, διαθέτει πρώτη στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό η Alpha Bank. Η νέα καινοτομία στον χώρο των πληρωμών πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Visa και την Garmin, και έρχεται σε συνέχεια του my Alpha Wallet, του πρώτου ηλεκτρονικού πορτοφολιού για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, το οποίο εισήγαγε με ιδιαίτερη επιτυχία πριν από περίπου δύο χρόνια η Alpha Bank.

Το Garmin Pay αποτελεί τον πλέον εξελιγμένο τρόπο πληρωμών, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους χρεωστικών και πιστωτικών καρτών της Alpha Bank να πραγματοποιούν εύκολα και με ασφάλεια ανέπαφες πληρωμές σε POS, φορώντας ένα «έξυπνο» ρολόι Garmin. Στην αρχική λειτουργία του είναι διαθέσιμο μόνο για κάρτες Visa, ενώ σύντομα θα προσφέρεται για όλες τις κάρτες της τράπεζας. Η εφαρμογή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά με την ευκαιρία του Spetsathlon, που αποτελεί μια ετήσια διοργάνωση-σταθμό για το ελληνικό τρίαθλο.

Ο κ. Γρηγόριος Πολίτης, διευθυντής της ∆ιευθύνσεως Καρτών και Χρηματοδοτήσεων Ιδιωτών της Alpha Bank, δήλωσε ότι «η Alpha Bank επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τη δέσμευσή της στη δημιουργία πρωτοποριακών και καινοτόμων προϊόντων, προσφέροντας στους καταναλωτές ένα μοναδικό, για τα ελληνικά δεδομένα, προϊόν στον χώρο των ανέπαφων πληρωμών.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται η νέα τεχνολογία των διεθνών οργανισμών καρτών (Tokenization Services), που επιτρέπει να μην αποθηκεύεται ο πραγματικός αριθμός της κάρτας, αυξάνοντας σημαντικά την ασφάλεια αλλά και την ευκολία στη διαχείριση και πραγματοποίηση των συναλλαγών. Στόχος μας είναι να υιοθετήσουμε σύντομα τις νέες αυτές δυνατότητες και σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας αιχμής».

Η κ. Ανδριάνα Παππά, Acting General Manager της Visa για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, τόνισε πως «η εισαγωγή στην ελληνική αγορά των ανέπαφων πληρωμών μέσω smartwatches αποτελεί μια σημαντική στιγμή στη μακροχρόνια συνεργασία μας με την Alpha Bank. Oι κάτοχοι καρτών Visa στην Ελλάδα έχουν υιοθετήσει τις ανέπαφες πληρωμές τα τελευταία χρόνια λόγω των αδιαμφισβήτητων πλεονεκτημάτων τους, όπως ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια. Τα wearables ενισχύουν αυτά  τα πλεονεκτήματα, κάνοντας την εμπειρία της πληρωμής απρόσκοπτη και ασφαλή».

Η κ. Νάνσυ Ζαμπέλη, Marketing & Corporate Communication Director της Garmin, επισήμανε ότι «με τη μέθοδο ανέπαφων πληρωμών Garmin Pay η εταιρεία καινοτομεί για άλλη μία φορά, εξασφαλίζοντας στους χρήστες συμβατών smartwatch Garmin τη δυνατότητα πληρωμής χωρίς να χρειάζεται να έχουν μαζί τους το πορτοφόλι ή το κινητό τους».