Αύξηση εσόδων και λειτουργικών κερδών για SingularLogic το 2018

Αύξηση εσόδων και λειτουργικών κερδών για SingularLogic το 2018

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση ενοποιημένου κύκλου εργασιών και επιστροφή σε θετικά λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανακοίνωσε η SingularLogic για τη χρήση του 2018. Η εταιρεία αναφέρει ότι πέρυσι τα ενοποιημένα έσοδά της διαμορφώθηκαν σε 41,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 10,5% σε σχέση με την προηγούμενη οικονομική χρήση του 2017. Επίσης, γνωστοποίησε ότι τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε κέρδη ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 4,7 εκατ. ευρώ το 2017.

Η διοίκηση της επιχείρησης εμφανίσθηκε ικανοποιημένη με την πορεία αυτή. «Τα αποτελέσματα του 2018 επιβεβαιώνουν τη στρατηγική μας να επικεντρωθούμε στους τομείς στους οποίους έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Ο ίδιος χαρακτήρισε το 2018 ως μια χρονιά σημαντικής οργανικής ανάπτυξης για τον όμιλο, που θα συνεχιστεί και το 2019. «Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, επιδιώκοντας να ενισχύσουμε περαιτέρω τα αποτελέσματά μας και τη θέση μας στην αγορά μέσω της παροχής υπηρεσιών και καινοτομικών λύσεων λογισμικού για επιχειρήσεις, όσο και μέσω της υλοποίησης μεγάλων έργων πληροφορικής στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα», είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Σύμφωνα με τη SingularLogic, στην ενίσχυση των αποτελεσμάτων του 2018 συνέβαλαν καθοριστικά τα έργα και οι υπηρεσίες πληροφορικής που παρείχε η εταιρεία κυρίως στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, η εταιρεία πέρυσι επεκτάθηκε στην ευρωπαϊκή αγορά, δημιουργώντας την πρώτη θυγατρική εταιρεία στο Βέλγιο, τη SingularLogic ΒV.

Mε την εταιρεία αυτή η ελληνική SingularLogic θα διεκδικήσει έργα πληροφορικής που υλοποιούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κυρίως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πάντως, στη χθεσινή ανακοίνωσή της η διοίκηση της SingularLogic δεν έδωσε στοιχεία για τα καθαρά αποτελέσματα της χρήσης. Εικάζεται ότι είναι ζημιογόνος, όπως ζημιογόνος ήταν και το 2017, που παρουσίασε ζημίες προ φόρων ύψους 14,4 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία είναι υπερδανεισμένη, με τα δάνειά της, ύψους 62 εκατ. ευρώ, να ξεπερνούν τον κύκλο εργασιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή