«Λείπουν» από τα λογιστικά βιβλία της Creta Farms 5,68 εκατ. ευρώ

«Λείπουν» από τα λογιστικά βιβλία της Creta Farms 5,68 εκατ. ευρώ

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα 10,2 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 11,6 εκατ. ευρώ που ισχυρίζεται ότι έδωσε την περίοδο 2005-2006 αποτέλεσαν προσωπική του δανειοδότηση προς την Creta Farms δηλώνει ότι έχει ήδη στα χέρια του ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Ο ίδιος, εκτός από καθαιρεθείς από τη διοίκηση της εταιρείας, είναι πλέον και απολυμένος, με τη διοίκηση της Creta Farms –στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται ο αδερφός του κ. Εμμ. Δομαζάκης– να υποστηρίζει ότι η απόλυση ήταν αναμενόμενη, καθώς, αφού πλέον ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης δεν είναι διευθύνων σύμβουλος, δεν έχει σύμβαση εργασίας.

Στο πόρισμα της ελεγκτικής εταιρείας στην οποία ανέθεσε ο Κ. Δομαζάκης να αναζητήσει τη διαδρομή των χρημάτων με τα οποία ισχυρίζεται ότι δανειοδότησε ο ίδιος την Creta Farms με το ποσό των 11,65 εκατ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση της «Καθημερινής», αναφέρονται τα εξής:

• Με πέντε επιταγές από προσωπικό λογαριασμό του κ. Κ. Δομαζάκη συνολικού ποσού 5.730.053 ευρώ, οι οποίες έχουν εκδοθεί από τον Νοέμβριο του 2005 έως και τον Σεπτέμβριο του 2006, έχουν αποπληρωθεί βραχυπρόθεσμα δάνεια της εταιρείας. Τα ποσά είχαν κατατεθεί σε λογαριασμό της Creta Farms στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η μία επιταγή αφορά ποσό 1,4 εκατ. ευρώ, η διαδρομή του οποίου δεν έχει αποσαφηνισθεί ακόμη.

• Με μία επιταγή ποσού 241.500 ευρώ, ποσό 231.500 ευρώ κατευθύνθηκε μέσω δύο τραπεζικών καταθέσεων σε εταιρικό λογαριασμό όψεως της Creta Farms, ενώ 10.000 ευρώ κατατέθηκαν σε λογαριασμό όψεως της θυγατρικής της Ευρωκρέτα.

Τα συγκεκριμένα ποσά και καταβολές προκύπτουν τόσο από τα λογιστικά βιβλία της εταιρείας όσο και από τα αντίστοιχα τραπεζικά παραστατικά και στοιχεία. Δεν ισχύει το ίδιο για επιταγή ποσού 2,68 εκατ. ευρώ, η οποία, σύμφωνα με το πόρισμα της πλευράς Κ. Δομαζάκη, δεν εμφανίζεται στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας και προκύπτει μόνο από τις επιταγές και τα αρχεία της κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών (extraits). Το παραπάνω ποσό χρησιμοποιήθηκε για την αποπληρωμή μέσω ενδιάμεσου λογαριασμού όψεως της Creta Farms στην Alpha Bank και εν συνεχεία στη Λαϊκή Τράπεζα για την αποπληρωμή μέρους βραχυπρόθεσμου δανείου.

Επίσης, υπάρχει επιταγή ποσού 3 εκατ. ευρώ με το ποσό να κατατίθεται σε λογαριασμό όψεως της εταιρείας στην Omega Bank για τη μείωση βραχυπρόθεσμου δανείου. Το συγκεκριμένο ποσό, ωστόσο, προκύπτει μόνο από τραπεζικές συμβάσεις και όχι από καταγραφές σε λογιστικά βιβλία.

Εάν επαληθευθούν όλα τα παραπάνω με την προσκόμιση και των σχετικών εγγράφων (επιταγών, αποδείξεων κ.λπ.), προκύπτει ότι ποσό τουλάχιστον 5,68 εκατ. ευρώ από τα 11,65 εκατ. ευρώ δεν έχει καταγραφεί στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας.

Αναφερόμενος στο θέμα της απόλυσής του, ο κ. Κ. Δομαζάκης τη χαρακτήρισε κίνηση μίσους από την πλευρά του αδερφού του, προσθέτοντας ότι πλέον στο στόχαστρο βρίσκονται και τα παιδιά του που εργάζονται στην εταιρεία. Το αντίπαλο στρατόπεδο, με διαρροές προς συγκεκριμένα ΜΜΕ, δηλώνει για το θέμα της απόλυσης ότι η σύμβαση με τον κ. Κ. Δομαζάκη λύθηκε αυτοκλήτως, μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να προχωρήσει στην παύση των καθηκόντων του ως διευθύνοντος συμβούλου.

Χθες, εξάλλου, στην ημερήσια διάταξη της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Creta Farms που έχει προγραμματισθεί για τις 7 Ιουνίου προστέθηκαν τέσσερα ακόμη θέματα, ύστερα από δύο διαφορετικά αιτήματα που υπέβαλαν οι αδερφοί Δομαζάκη. Μεταξύ άλλων, ο Κ. Δομαζάκης ζητεί παροχή πληροφοριών για την πορεία των εταιρικών υποθέσεων και την περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας, ενώ ο Εμ. Δομαζάκης ζήτησε να προστεθεί στην ημερήσια διάταξη ενημέρωση των μετόχων για το επίμαχο θέμα του ελέγχου στην εταιρεία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή