Νέο συμβόλαιο της Intralot στον Καναδά

Νέο συμβόλαιο της Intralot στον Καναδά

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην υπογραφή νέου συμβολαίου με την BCLC, τη Λοταρία της Κυβέρνησης της British Columbia στον Καναδά, ανακοίνωσε η Intralot. Tη σύμβαση υπέγραψε η θυγατρική του ομίλου στις ΗΠΑ Intralot Inc., και αφορά στην προμήθεια του κεντρικού συστήματος διεξαγωγής της λοταρίας μέσω της της πλατφόρμας Lotos X, των τερματικών της ελληνικής εταιρείας, όπως επίσης και των σχετικών υπηρεσιών υποστήριξης, λογισμικού κ.λπ.

Η σύμβαση είναι 5ετής με δυνατότητα επέκτασης μέχρι έξι επιπλέον έτη με το αρχικό ύψος επένδυσης της καναδικής εταιρείας να εκτιμάται σε 24,5 εκατ. καναδικά δολάρια (περίπου 16,2 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η British Columbia Lottery Corporation (BCLC) το 2017, έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό για νέα (λοταριακά) τερματικά και λογισμικό, υπέγραψε συμβόλαιο με την Novomatic Lottery Solutions (NLS). Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο του 2018, η BCLC και η NLS συμφώνησαν να αναθέσουν το σχετικό συμβόλαιο στην Intralot, η οποία συμμετείχε ήδη στο έργο ως πάροχος λοταριακών τερματικών.

Τον Ιανουάριο του 2019, η BCLC διεξήγαγε δημόσιο διαγωνισμό για υπηρεσίες Gaming Engine Services με την Intralot να αναδεικνύεται ο πλειοδότης ανάδοχος του διαγωνισμού. Το πλάνο ανάπτυξης της BCLC που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέα λοταριακά τερματικά, αυτόνομους ελεγκτές τυχερών δελτίων, εκτυπωτές και οθόνες, καθώς και συστήματα λογισμικού. Με την έναρξη του έργου μέσα στο οικονομικό έτος 2021/22, θα είναι δυνατή η κάλυψη των αναγκών των πρακτόρων και των παικτών και η προσφορά καλύτερων υπηρεσιών.

Η ΒCLC είναι η τοπική λοταρία της περιοχής British Columbia του Καναδά και το 2018 είχε έσοδα 1,3 δισ. δολ. Καναδά (856 εκατ. ευρώ). «Η συμφωνία αυτή», σχολίασε ο αν. διευθύνων σύμβουλος της Intralot Νίκος Νικολακόπουλος, «αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για την Intralot και εδραιώνει την παρουσία της στην αγορά του Καναδά, καθώς τα πρωτοποριακά προϊόντα και οι υπηρεσίες μας θα συμβάλουν στην μακροχρόνια καινοτομία και διαρκή ανάπτυξη, παράγοντας τελικά επιπλέον έσοδα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας της British Columbia στον Καναδά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή