Κατά 3,9% αυξήθηκε το 2018 η παραγωγή της Generali

Κατά 3,9% αυξήθηκε το 2018 η παραγωγή της Generali

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην ισχυρή οικονομική βάση της Generali επιβεβαιώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018, με βάση τα οποία η εταιρεία εμφανίζει υψηλές οικονομικές επιδόσεις και δείκτες φερεγγυότητας. Συγκεκριμένα, η παραγωγή ασφαλίστρων της εταιρείας κατά τη χρήση 2018 έφτασε τα 208 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 3,9% σε σύγκριση με το 2017. Η Generali ξεπέρασε την αντίστοιχη απόδοση του συνόλου της ασφαλιστικής αγοράς (1,8%) και πέτυχε αύξηση του μεριδίου αγοράς της, το οποίο διαμορφώθηκε, το 2018, στο 5,3%.

Η κατανομή του χαρτοφυλακίου της εταιρείας σηματοδοτεί την ισόρροπη και υγιή ανάπτυξη της εταιρείας, καθώς ο κλάδος των γενικών ασφαλίσεων κατέχει το 55% της παραγωγής, ενώ ο κλάδος ζωής το 45%. Η μεγέθυνση της θέσης της εταιρείας στον κλάδο υγείας με καινοτόμα προϊόντα οδήγησε σε αύξηση κατά 8,3% στα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στον κλάδο ζωής, ενώ ο κλάδος γενικών παρέμεινε σταθερός (+0,6%).

Τα συνολικά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1,8 εκατ. ευρώ, παρά την επίδραση των έκτακτων γεγονότων και των φυσικών καταστροφών στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων. Στον κλάδο ζωής, ο δείκτης νέων εργασιών έκλεισε στα 4,4 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 20,7%. Τα υπό διαχείριση κεφάλαια ανήλθαν σε 420 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 4,1%. Ο δείκτης φερεγγυότητας SCR (SCR ratio) της Generali Hellas διαμορφώθηκε στα τέλη του 2018 σε 140,6% (αύξηση κατά 8,7 μονάδες βάσης), χωρίς τη χρήση μεταβατικού μέτρου, πέραν της προσαρμογής λόγω μεταβλητότητας των επιτοκίων άνευ κινδύνου. Επιπλέον, όλα τα επιλέξιμα ίδια κεφάλαια της εταιρείας ταξινομούνται ως Κατηγορίας 1 – κατηγορία άνευ περιορισμών.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Generali Πάνος Δημητρίου σημειώνει ότι «τα αποτελέσματα του 2018 μας επιτρέπουν να υλοποιούμε τον επιχειρηματικό μας μετασχηματισμό, που στηρίζεται στην επένδυση στην καινοτομία και στην ψηφιακή μας μεταμόρφωση, στην ανάπτυξη των ανθρώπων μας και στη στήριξη στα δίκτυα διαμεσολαβητών, ως το πιο αποτελεσματικό κανάλι διανομής και ανάπτυξης του ασφαλιστικού κλάδου στην ελληνική αγορά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή