Τριετές αναπτυξιακό πλάνο σχεδιάζει η διοίκηση της Intralot

Τριετές αναπτυξιακό πλάνο σχεδιάζει η διοίκηση της Intralot

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διάθεση αυτοκριτικής εμφανίσθηκε χθες στους μετόχους της η διοίκηση της Intralot. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σωκράτης Κόκκαλης, χαρακτήρισε το 2018 μια μη καλή χρονιά για την εταιρεία. Επίσης, παραδέχθηκε ότι τα τελευταία χρόνια η διοίκηση της επιχείρησης είχε δώσει έμφαση σε ζητήματα financing, παραμελώντας θέματα τεχνολογίας και εμπορικά που είναι πιο ζωτικά για την ανάπτυξή της. Ο κ. Κόκκαλης σημείωσε ακόμη ότι ο όμιλος επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο τριετές σχέδιο επαναφοράς της εταιρείας στην ανάπτυξη και την κερδοφορία.

«Είχαμε επικεντρωθεί στο financing για να καλύπτουμε αδυναμίες στους τομείς της τεχνολογίας και της εμπορικής πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης στους μετόχους της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες. Επίσης, χαρακτήρισε «αστοχία» την απώλεια του παιγνίου αθλητικού στοιχηματισμού Ιddaa στην Τουρκία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η διοίκηση της Intralot ωστόσο, όπως ανέφερε ο ιδρυτής της κ. Κόκκαλης, αρχής γενομένης από τον περασμένο Μάρτιο, ξεκίνησε παρεμβάσεις με στόχο την αλλαγή πορείας. Η εταιρεία δημιούργησε ένα νέο οργανόγραμμα που έφερε νέα και ικανά στελέχη της επιχείρησης στο προσκήνιο. Ακόμη, προχώρησε στην αναδιοργάνωση της πιο σημαντικής θυγατρικής της, της Intralot USA. Η τελευταία θεωρείται το πλέον ισχυρό μέσο ανάπτυξης του ομίλου, όπου πλέον απασχολούνται περισσότεροι από 650 εργαζόμενοι, ενώ από φέτος θα αποφέρει πάνω από το 30% των λειτουργικών κερδών (EBITDA) του ομίλου. Ο κ. Κόκκαλης σημείωσε ακόμη ότι ο όμιλος επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο τριετές σχέδιο επαναφοράς της εταιρείας στην ανάπτυξη και την κερδοφορία. Το σχέδιο αυτό εκπονείται σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων PwC και θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα.

Αναφορικά με τα νέα συμβόλαια που διεκδικεί ο όμιλος, τα στελέχη της Intralot ανέφεραν ότι βρίσκονται κοντά στην ανανέωση ενός σημαντικού συμβολαίου στη Γερμανία, που σήμερα υλοποιείται με τη συνεργασία της Scientific Games. Το ανανεωμένο συμβόλαιο θα περιλάβει νέες υπηρεσίες που θα διευρύνουν τα έσοδα των δύο παρόχων.

Στη δυτική όχθη του Ατλαντικού, η εταιρεία αναμένεται πολύ σύντομα να ξεκινήσει το έργο του αθλητικού στοιχηματισμού στην Περιφέρεια της Κολούμπια (District of Columbia) των ΗΠΑ, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί από Σεπτέμβριο και σε άλλες πολιτείες οι οποίες ήδη έχουν αποφασίσει την απελευθέρωση της συγκεκριμένης αγοράς τυχερών παιγνίων. Στην Περιφέρεια της Κολούμπια, η Intralot ήδη έχει αναλάβει το έργο του αθλητικού στοιχηματισμού, με την τελική έγκριση των τοπικών αρχών να αναμένεται στις 9 Ιουλίου 2019. Επίσης, η εταιρεία έχει αναλάβει αντίστοιχα έργα στις πολιτείες των ΗΠΑ, Νέο Μεξικό και Μοντάνα.

Στην Τουρκία διεκδικεί, όπως ανέφερε ο κ. Κόκκαλης, τη λοταρία της χώρας, γνωστή ως Μili Piyanco. Για τη συγκεκριμένη λοταρία είχε ενδιαφερθεί ο ΟΠΑΠ πριν από την ιδιωτικοποίησή του. Τέλος η εταιρεία συμμετέχει σε διαγωνισμούς στην Ιταλία, τη Βραζιλία και την Αργεντινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή