Ενισχύθηκε η παραγωγή ασφαλίστρων της Εθνικής Ασφαλιστικής το α΄ 6μηνο

Ενισχύθηκε η παραγωγή ασφαλίστρων της Εθνικής Ασφαλιστικής το α΄ 6μηνο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική βελτίωση στα βασικά μεγέθη της σημείωσε η Εθνική Ασφαλιστική κατά το α΄ εξάμηνο 2019, καταγράφοντας άνοδο των ασφαλίστρων 14,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Συγκεκριμένα, με βάση την ανακοίνωση της εταιρείας, τα ασφάλιστρα του κλάδου ζωής παρουσίασαν άνοδο κατά 26% και ανήλθαν στα 286,5 εκατ. ευρώ έναντι 227,4 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο 2018. Στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων, η μείωση των ασφαλίστρων στα 68,8 εκατ. ευρώ έναντι 82 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2018 αποδίδεται κυρίως στο γεγονός ότι οι ανανεώσεις συμβολαίων που είχαν πραγματοποιηθεί το α΄ εξάμηνο του 2018 είχαν διάρκεια άνω του ενός έτους και αναμένεται να αποτυπωθούν κατά το β΄ εξάμηνο του 2019.

Σε ό,τι αφορά τα δίκτυα παραγωγής, το εταιρικό δίκτυο συνεργατών και το δίκτυο πρακτόρων σημείωσε αύξηση των εργασιών του κατά 6%, στα 122,5 εκατ. ευρώ, και 7,2%, στα 75,5 εκατ. ευρώ, αντιστοίχως, ενώ η παραγωγή του δικτύου bancassurance σημείωσε αύξηση 44,2%, σε 128,6 εκατ. ευρώ, κατά την ίδια περίοδο.

Τον Ιούλιο του 2019, η εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης του προσωπικού της συνολικού κόστους 12,7 εκατ. ευρώ, ενέργεια που θα οδηγήσει στη μείωση των λειτουργικών της εξόδων κατά 8 εκατ. ευρώ ανά έτος. Σε συνδυασμό με την ενίσχυση της παραγωγής της, η Εθνική Ασφαλιστική πέτυχε επίσης υψηλή κερδοφορία, με τα κέρδη προ φόρων, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος της οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού, να διαμορφώνονται σε 38,2 εκατ. έναντι 34,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Αν υπολογιστεί και το κόστος της εθελούσιας εξόδου τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 25 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο ομίλου το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα 26,5 εκατ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν κατά 196,7 εκατ. ευρώ και στο τέλος του α΄ εξαμήνου ανήλθαν στο 1 δισ. ευρώ έναντι 803,8 εκατ. ευρώ το 2018, λόγω κυρίως της αναταξινόμησης ομολόγων από το χαρτοφυλάκιο των «διακρατούμενων μέχρι τη λήξη ομολόγων» στο χαρτοφυλάκιο των «διαθέσιμων προς πώληση αξιογράφων».

Η Εθνική Ασφαλιστική, παραμένοντας προσηλωμένη στον σκοπό της για την προστασία των ασφαλισμένων της, έδωσε άμεση προτεραιότητα στην καταβολή αποζημιώσεων που αφορούσαν τις πληγείσες περιοχές από την καταστροφική κακοκαιρία στη Χαλκιδική και από τον σεισμό στην Αττική. Η εταιρεία βρίσκεται σε στάδιο στρατηγικού μετασχηματισμού, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο επιχειρηματικής λειτουργίας, με στόχο τη διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, με συνεχή προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή