Αυξήθηκαν κατά 2,6% οι πωλήσεις του ομίλου Fourlis το πρώτο 6μηνο

Αυξήθηκαν κατά 2,6% οι πωλήσεις του ομίλου Fourlis το πρώτο 6μηνο

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή βελτίωση κατέγραψαν οι οικονομικές επιδόσεις του ομίλου Fourlis κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου εξαμήνου του έτους. Συγκεκριμένα, ο όμιλος παρουσίασε συνολικές πωλήσεις ύψους 207,3 εκατ. ευρώ έναντι 202,1 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, μια αύξηση της τάξεως του 2,6%. Αντίστοιχα, μετά την εφαρμογή του λογιστικού προτύπου IFRS 16, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 23,2 εκατ. ευρώ. Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 13,1 εκατ. ευρώ, από 12,8 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό. Επίσης, με βάση το νέο πρότυπο, οι ζημίες μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 1,1 εκατ. ευρώ, ενώ σε συγκρίσιμη βάση καταγράφηκαν κέρδη προ φόρων 0,6 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 0,3 εκατ. ευρώ.

IKEA

Αναφορικά με τους επιμέρους κλάδους, ο τομέας της λιανικής οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (ΙΚΕΑ) σημείωσε πωλήσεις 133 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 1,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, όταν είχαν διαμορφωθεί σε 130,8 εκατ. ευρώ. Oι πωλήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 0,3%, ενώ στις υπόλοιπες χώρες οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,9% σε σχέση με το περυσινό πρώτο εξάμηνο. Αντίστοιχα, τα λειτουργικά κέρδη EBITDA ανήλθαν σε 12,4 εκατ. ευρώ. Σε συγκρίσιμη βάση, όμως, ενισχύθηκε οριακά σε 8,9 εκατ. ευρώ, από 8,8 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 0,7 εκατ. ευρώ. Οπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας σε σχετική ανακοίνωσή της, σήμερα λειτουργούν συνολικά επτά καταστήματα ΙΚΕΑ, εκ των οποίων πέντε βρίσκονται στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και ένα στη Σόφια της Βουλγαρίας. Επίσης, λειτουργούν 10 σημεία παραγγελιοληψίας (Pick-up-Point) προϊόντων ΙΚΕΑ.

Αντίστοιχα, στον τομέα της λιανικής αθλητικών ειδών (Intersport & The Athlete’s Foot) οι πωλήσεις κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους ανήλθαν σε 74,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 4,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, όταν και είχαν διαμορφωθεί σε 71,2 εκατ. ευρώ. Στην ελληνική αγορά, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 3,6%, ενώ στις υπόλοιπες χώρες παρουσιάστηκε μεσοσταθμική αύξηση 5,4%, με όλες τις χώρες (Ρουμανία, Κύπρος, Βουλγαρία και Τουρκία) να παρουσιάζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε τοπικό νόμισμα. Σε συγκρίσιμη βάση, τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 4,9 εκατ. ευρώ, από 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημίες προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 0,9 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Fourlis διαθέτει σήμερα 134 καταστήματα στη λιανική αθλητικών ειδών. Το δίκτυο καταστημάτων Intersport αποτελείται από 50 καταστήματα στην Ελλάδα, 31 στη Ρουμανία, 23 στην Τουρκία, 8 στη Βουλγαρία και 6 στην Κύπρο. Αντιστοίχως, λειτουργούν 13 καταστήματα The Athlete’s Foot στην Ελλάδα και 3 στην Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή