Pharmathen: επενδύσεις 250 εκατ. σε βάθος 5ετίας

Pharmathen: επενδύσεις 250 εκατ. σε βάθος 5ετίας

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις άνω των 250 εκατ. ευρώ σε βάθος 5ετίας ανακοίνωσε η Pharmaten, εγκαινιάζοντας τη νέα παραγωγική μονάδα της στις Σάπες του νομού Ροδόπης.

Οι επενδύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε ένα επενδυτικό πακέτο 200 εκατ. που έχει διαθέσει για έρευνα και ανάπτυξη η εταιρεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η νέα μονάδα είναι μία από τις πλέον σύγχρονες μονάδες παραγωγής φαρμάκων παγκοσμίως και αποτελεί μέρος του εργοστασίου που λειτουργεί η Pharmathen στις Σάπες από το 2010, με συνολική ετήσια παραγωγή που φτάνει τα 3 δισ. δισκία και τα 2 δισ. κάψουλες.

«Η Pharmathen αποτελεί αυτή τη στιγμή μια αμιγώς εξαγωγική επιχείρηση, με κύκλο εργασιών άνω των 200 εκατ. ευρώ. Ως ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας ανάπτυξης στην Ελλάδα βάσει επενδύσεων και ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας, έχουμε επιτύχει να ξεπεράσουμε κατά πολύ τα σύνορα της χώρας μας. Τα προϊόντα μας είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 85 χώρες και στις 6 ηπείρους, αντιπροσωπεύοντας το 1% των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδας. Πριν από 10 χρόνια εγκαινιάσαμε εδώ την πρώτη μονάδα παραγωγής φαρμάκων της εταιρείας μας, υλοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στον φαρμακευτικό κλάδο. Η νέα μονάδα ενέσιμων βραδείας αποδέσμευσης στηρίζεται σε πραγματικά πρωτοποριακή τεχνολογία, είναι μια από τις ελάχιστες αντίστοιχες που υπάρχουν στον κόσμο, και δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για όσα έχουμε επιτύχει και για όσα σχεδιάζουμε για το μέλλον με το βλέμμα πάντα στραμμένο στον ασθενή και στην οικογένειά του», τόνισε ο κ. Βασίλης Κάτσος, μεγαλομέτοχος της εταιρείας.

Η Pharmathen είναι μία από τις πέντε ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ελλάδας (ανεξαρτήτως κλάδου), με τις εξαγωγές της να αντιπροσωπεύουν το 1% των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδας. Τέλος, υπήρξε η πρώτη ελληνική ιδιωτική επιχείρηση που έλαβε χρηματοδότηση 25 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την ενίσχυση του προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων. «Η Pharmathen υλοποιεί με προσήλωση ένα στοχευμένο πλάνο επενδύσεων που της επιτρέπει να δημιουργεί σταθερά ακόμα μεγαλύτερη αξία για την εταιρεία, τους ανθρώπους της και φυσικά τους καταναλωτές. Με το βλέμμα στραμμένο στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού και με όπλο τις γερές βάσεις, τον στρατηγικό σχεδιασμό, την καινοτομία και το απολύτως καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, η Pharmathen έχει ήδη εξασφαλίσει σημαντική αναπτυξιακή πορεία και για τα επόμενα χρόνια, αποτελώντας παγκόσμια ηγέτιδα δύναμη στον φαρμακευτικό κλάδο», τόνισε ο κ. Νίκος Σταθόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. και Managing Partner BC Partners.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, που εγκαινίασε τη νέα μονάδα, δήλωσε ότι είναι «μια επιχείρηση που αποτελεί ακριβώς το πρότυπο του πώς θέλουμε τη σύγχρονη ελληνική επιχείρηση: να επενδύει συστηματικά στην έρευνα, να παράγει προϊόντα με βάση τις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς, να έχει εξωστρεφή προσανατολισμό, να είναι φυσικά κερδοφόρα και ταυτόχρονα να έχει ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, με έμφαση στη δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας – πολύ περισσότερο σε περιοχές νευραλγικής σημασίας, όπως η Θράκη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή