Δικαίωση εν μέρει της ΔΕΠΑ ως προς τις οφειλές της ELFE

Δικαίωση εν μέρει της ΔΕΠΑ ως προς τις οφειλές της ELFE

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαίωση της ΔΕΠΑ ως προς τις οφειλές της ΕLFE αλλά όχι και ως προς το ύψος τους έφερε η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που είδε την περασμένη Τρίτη το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμόν 3038/2019 απόφασή του, το Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνωρίζει μεν οφειλές της ΕLFE προς τη ΔΕΠΑ, κρίνει ωστόσο καταχρηστικό τον τρόπο υπολογισμού των τιμών του φυσικού αερίου εδώ και περίπου μία δεκαετία.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισηγήτριας, η τιμή φυσικού αερίου δεν έπρεπε να συνδέεται με τις διεθνείς τιμές πετρελαίου, δηλαδή με τον τρόπο που τιμολογείται το φυσικό αέριο σε εκατοντάδες συμβάσεις σε όλη την Ευρώπη και τιμολογείται και η ΔΕΠΑ από τους διεθνείς προμηθευτές της. Με τον τρόπο αυτό το Πρωτοδικείο Αθηνών κρίνει ότι η οφειλή της ΕLFE πρέπει να αναπροσαρμοστεί, κάτι το οποίο γεννά ποσό περίπου 60 εκατ. μείον από το συνολικό χρέος της ELFE προς τη ΔΕΠΑ. Η αγωγή της ΔΕΠΑ κατά της ELFE κατατέθηκε το 2017 και αφορούσε οφειλή περίπου 75 εκατ., στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται διαταγές πληρωμής ύψους 15 εκατ. που έχει προχωρήσει η ΔΕΠΑ κατά της ELFE.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή