4ο ExportUSA Forum

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την διοργάνωση του 4ο ExportUSA Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 στο Grand Hyatt Hotel Athens.

 

Το ExportUSA Forum αποτελεί την ετήσια κορωνίδα των πολυπληθών δράσεων που επιμελείται και διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία το TradeUSA τμήμα του Επιμελητηρίου και οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση της ελληνικής εξωστρέφειας στις ΗΠΑ.

 

Το ExportUSA Forum αποτελεί το μοναδικό συνέδριο στην Ελλάδα που σχεδιάζεται από τον πλέον κατάλληλο USA ExportExpert φορέα και εστιάζει αποκλειστικά στην μεθοδική προώθηση των εξαγωγών στην αμερικανική αγορά.  Διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ελλάδα, θα αναλύσουν τα δεδομένα της σημερινής Αμερικανικής αγοράς, τα σύγχρονα κανάλια και απαιτήσεις στην διανομή, τις καταναλωτικές τάσεις, τις απαραίτητες διαδικασίες που συνοδεύουν μία επιτυχημένη εξαγωγή και φυσικά τις νέες τεχνολογίες που πλέον απαιτούνται από την παραγωγή  μέχρι την τελική τυποποίηση των προϊόντων.  Όλοι οι ομιλητές του ExportUSA Forum γνωρίζοντας τις σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρει η αγορά των ΗΠΑ για τα ελληνικά προϊόντα,  θα δώσουν την δυνατότητα σε εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων να ενημερωθούν και να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις, με στόχο την επιτυχημένη διείσδυσή τους στην αγορά των Η.Π.Α.

 

Το 4ο ExportUSA Forum θα εστιάσει στα παρακάτω βασικά θέματα:

  • Ανάλυση της αγοράς των ΗΠΑ: Ευκαιρίες και εμπόδια για τις ελληνικές εταιρείες
  • Νέες καταναλωτικές τάσεις
  • Πώς η ψηφιοποίηση αλλάζει δραστικά τις εξαγωγές
  • Ο ρόλος της τεχνολογίας στην αλυσίδα εφοδιασμού
  • Το εξαγωγικό ταξίδι: Από το ελληνικό αγρόκτημα μέχρι τον Αμερικανό καταναλωτή
  • Κανονιστικό πλαίσιο συμμόρφωσης με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), φορολογικό καθεστώς και χρήσιμα υποστηρικτικά εργαλεία
  • Τελευταίες εξελίξεις στο διμερές εμπόριο

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου, κ. Νικόλαος Μπακατσέλος δήλωσε για το 4ο ExportUSA Forum: "Ο σημαντικότερος ρόλος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου είναι να συμμετέχει και να συντονίζει ως ένα βαθμό την εθνική προσπάθεια εξωστρέφειας προς τις ΗΠΑ. Για αυτό τον λόγο,  το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διαθέτει την Επιτροπή εξαγωγικού εμπορίου και ένα εσωτερικό οργανισμό παροχής ενημέρωσης και διευκόλυνσης των επιχειρήσεων (Trade USA) που επιθυμούν να ενημερωθούν για την αγορά των ΗΠΑ. Ο μηχανισμός αυτός διεξάγει συγκεκριμένες μελέτες για προϊόντα και τοπικές αγορές στις ΗΠΑ καθώς και προωθεί αποτελεσματικά τις ελληνικές εταιρίες μέσω στοχευμένων επιχειρηματικών αποστολών και συμμετοχών σε ειδικές εκθέσεις αλλά και παρέχει υψηλό επίπεδο εξατομικευμένων υπηρεσιών προς τους επίδοξους εξαγωγείς. Στόχος μας είναι να απαντήσουμε μέσω της υπηρεσίας Trade USA στην ανάγκη συνεχόμενης υποστήριξης των επιχειρήσεων στην αγορά των ΗΠΑ και για το σκοπό αυτό επιδιώκουμε τη συνεργασία και τη συμβολή της πολιτείας για ένα ολοκληρωμένο και επιτυχημένο αποτέλεσμα". 

Για να δείτε το πρόγραμμα του 4ου ExportUSA πατήστε ΕΔΩ

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο ExportUSA Forum πατήστε ΕΔΩ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή