Μειώθηκε η «μαύρη λίστα» των παρόχων τυχερών παιγνίων

Μειώθηκε η «μαύρη λίστα» των παρόχων τυχερών παιγνίων

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά από το 2013, η «μαύρη λίστα» των παρόχων τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου μειώθηκε. Η λίστα που συντάσσει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και η οποία περιλαμβάνει όλους τους παρόχους που χωρίς άδεια προσφέρουν τυχερά παίγνια στη χώρα μας μέσω Διαδικτύου, για πρώτη φορά ύστερα από 24 συνεχείς εκδόσεις συρρικνώνεται, αντί να διευρύνεται.

Ειδικότερα, η 25η έκδοση της «μαύρης λίστας» είναι κατά περίπου 100 ονόματα ιστοτόπων μικρότερη απ’ ό,τι η 24η έκδοση της ίδιας λίστας. Αντίθετα, οι νέες προσθήκες σε αυτήν είναι πολύ λίγες, μόλις τέσσερις.

Η συρρίκνωση αυτή της «μαύρης λίστας» της ΕΕΕΠ είναι αποτέλεσμα της προοπτικής διάθεσης νόμιμων αδειών τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου. Πολλοί παίκτες, διαβλέποντας την προοπτική αυτή και θέλοντας να συμμετάσχουν στη διαδικασία έκδοσης των νόμιμων αδειών, φαίνεται ότι συμμορφώθηκαν και σταμάτησαν να προσφέρουν τυχερά παίγνια προς τον ελληνικό διαδικτυακό χώρο. Εκτιμάται δε, ότι καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τη χορήγηση των νόμιμων αδειών έχει αρχίσει, θα επιχειρήσουν και άλλες εταιρείες να βρεθούν εκτός της «μαύρης λίστας».

Μεταξύ εκείνων που διαγράφηκαν από τη «μαύρη λίστα» της ΕΕΕΠ, περιλαμβάνονται μεγάλα ονόματα όπως η ΕlectraWorks Limited, που λειτουργεί τους ιστοτόπους «bwin» και «partypoker», HECTYC BV που λειτουργεί τον ιστότοπο «kingsolomons», η BML Group Ltd που λειτουργεί τους ιστότοπους «nordicbet» και «betsson», κ.ά. Πάντως, η «μαύρη λίστα» της ΕΕΕΠ παραμένει τεράστια, αφού περιλαμβάνει 2.632 ιστότοπους, έναντι 2.726 στην προηγούμενη έκδοσή της.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η κυβέρνηση ψήφισε σχέδιο νόμου, το οποίο προβλέπει τους όρους έκδοσης των νέων αδειών παροχής τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου. Η αγορά εκτιμά ότι 10 έως 15 επιχειρήσεις θα διεκδικήσουν από δύο άδειες η καθεμιά, με την πρώτη να αφορά τα παίγνια Αθλητικού Στοιχηματισμού και τη δεύτερη τα λοιπά (παίγνια καζίνο, «φρουτάκια» κ.ά.).

Το υψηλό κόστος εισόδου στην αγορά (περίπου 5 εκατ. ευρώ εφάπαξ και 35% φορολογία παιγνίων) είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο εκτιμάται ότι θα είναι μικρός ο αριθμός των ενδιαφερομένων για τις άδειες που θα διαθέσει το ελληνικό Δημόσιο. Ετσι, αναπόφευκτα δεν αναμένεται να υπάρξει στο μέλλον μια δραστική μείωση της «μαύρης λίστας» της ΕΕΕΠ. Αντίθετα, ο σημαντικός όγκος επιχειρήσεων που λειτουργούν ανά τον κόσμο, θα συνεχίσουν είτε να προσφέρουν παρανόμως υπηρεσίες στη χώρα μας, είτε θα αποχωρήσουν από την αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή