Στα 6,7 ευρώ ανά μετοχή η ΑΜΚ της Lamda

Στα 6,7 ευρώ ανά μετοχή η ΑΜΚ της Lamda

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με discount της τάξης του 15% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της Lamda Development κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής (7,73 ευρώ) θα γίνει η διάθεση των νέων μετοχών της στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου των 650 εκατ. ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης όρισε την τιμή των νέων μετοχών (τιμή διάθεσης) στα 6,70 ευρώ ανά μετοχή.

Καθώς η αύξηση κεφαλαίου κατά 650 εκατ. ευρώ γίνεται με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, αυτό σημαίνει πως με την αποκοπή των δικαιωμάτων και την έναρξη της διαπραγμάτευσής τους ενδέχεται να σημειωθούν πωλήσεις μετοχών και αγορές δικαιωμάτων (arbitrage) μέχρι να κλείσει αυτή η διαφορά, αναφέρουν χρηματιστηριακές πηγές στην «K». Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, η περίοδος άσκησής του και προεγγραφής και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος προτίμησης στο Χ.Α. θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση εντός του προβλεπόμενου από τον νόμο χρονικού διαστήματος.

Πηγές της αγοράς τοποθετούν χρονικά τις ημερομηνίες αυτές εντός του αμέσως επόμενου δεκαπενθημέρου. Το πληροφοριακό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου αναμένεται, εκτός απροόπτου, να εγκριθεί τη Δευτέρα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θέτοντας σε κίνηση τους χρόνους για τις παραπάνω διαδικασίες.

Οι έχοντες δικαίωμα προτίμησης στην αύξηση κεφαλαίου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις αποφάσεις της συνέλευσης, θα δικαιούνται να αποκτήσουν νέες μετοχές με αναλογία 1,216918965991410 νέες μετοχές για κάθε μία παλαιά μετοχή. Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 10ης Οκτωβρίου, η Lamda θα προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι του ποσού των 650.000.100 ευρώ με καταβολή μετρητών και την έκδοση μέχρι 2.166.667.000 νέων κοινών, μετά ψήφου, ονομαστικών μετοχών με ονομαστική αξία 0,30 ευρώ εκάστη και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων.

Με βάση την τιμή διάθεσης, το ονομαστικό ποσό της αύξησης θα ισούται με ποσό 29.104.482,00 ευρώ και θα συγκεντρωθεί με την έκδοση 97.014.940 νέων κοινών, μετά ψήφου, ονομαστικών μετοχών (που προκύπτει από τη διαίρεση των 650 εκατ. με την τιμή 6,70 ανά μετοχή) με ονομαστική αξία 0,30 ευρώ εκάστη.

Τόσο η βασική μέτοχός της Consolidated Lamda Holdings που κατέχει το 51% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου, όσο και η Voxcove Holdings (10%) έχουν δηλώσει πως θα εξασκήσουν τα δικαιώματα που τους αναλογούν, ενώ επιπλέον η Consolidated Lamda έχει δεσμευτεί πως θα καλύψει και τυχόν αδιάθετα δικαιώματα, εγγυώμενη έτσι το σύνολο της αύξησης.

Η Lamda θα χρησιμοποιήσει από τα 650 εκατ. ευρώ της αύξησης τα 467 εκατ. για συμμετοχή σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Hellinikon Global I, 100% θυγατρικής της, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από αυτήν για την καταβολή των δύο πρώτων δόσεων του τιμήματος αγοραπωλησίας μετοχών στο ΤΑΙΠΕΔ (το συνολικό τίμημα ανέρχεται στα 915 εκατ.).

Αλλα 133 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση επιμέρους αναπτύξεων στο πλαίσιο της επένδυσης εντός των πρώτων τριών ετών και 40 εκατ. για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησής της, ενώ 10 εκατ. θα πάνε στην κάλυψη των εξόδων έκδοσης της αύξησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή