Επεκτείνεται ο ιταλικός όμιλος BFF Banking Group

Επεκτείνεται ο ιταλικός όμιλος BFF Banking Group

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επέκταση των εργασιών του στην Ελλάδα προανήγγειλε ο ιταλικός όμιλος BFF Banking Group, έχοντας στόχο τη διεύρυνση των συνεργασιών με επιχειρήσεις πέραν του κλάδου υγείας, που σήμερα αποτελούν τη βασική του δραστηριότητα. Εχοντας εδραιώσει την πρώτη θέση στη διαχείριση απαιτήσεων των προμηθευτών του ΕΣΥ, ο όμιλος BFF Banking Group εξετάζει τη διεύρυνση των εργασιών του με εταιρείες των τηλεπικοινωνιών και του κλάδου των κατασκευών κατά τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, τομέα στον οποίο εξειδικεύεται.

Ο ιταλικός όμιλος εισήλθε στην ελληνική αγορά το 2017 και σήμερα διαχειρίζεται απαιτήσεις ύψους 65 εκατ. ευρώ προμηθευτών του ΕΣΥ, προσφέροντας υπηρεσίες factoring χωρίς δικαίωμα αναγωγής.

Πρόκειται για υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να εκχωρήσει πλήρως μελλοντικές απαιτήσεις που έχει από το Δημόσιο, δηλαδή να μεταβιβάσει την εν λόγω απαίτηση έναντι τιμήματος, στοιχείο που διαφοροποιεί την BFF από τις υπηρεσίες factoring που προσφέρει σήμερα και μια τράπεζα.

Με δεδομένο ότι ο μέσος όρος εξόφλησης των προμηθευτών του Δημοσίου διαμορφώνεται στη χώρα μας στις 200-300 ημέρες, ο όμιλος BFF παρέχει με τον τρόπο αυτό ρευστότητα στις επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τον δημόσιο τομέα, επιτρέποντάς τους να βελτιώσουν τις ταμειακές τους ροές.

Οπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος διεθνών αγορών του BFF Banking Group Μικέλε Αντονιόλι, ο όμιλος, καλύπτοντας μέχρι σήμερα ένα σημαντικό ποσοστό των δημόσιων νοσοκομείων στην Ελλάδα (110 νοσοκομεία εντάσσονται στο πελατολόγιό του), εξετάζει τη δυνατότητα διεύρυνσης των συνεργασιών του και με άλλους κλάδους – πλην των φαρμακευτικών εταιρειών και των προμηθευτών ιατρικού εξοπλισμού. «Περισσότερες από 50 εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες μας, καθώς είμαστε οι μόνοι στην ελληνική αγορά με αυτό το προϊόν.

Αναλαμβάνουμε όλο το ρίσκο οπότε οι πελάτες μας μπορούν να απαλλάξουν τους ισολογισμούς τους από αυτές τις απαιτήσεις», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της BFF, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μια σημαντική αγορά με καταλυτική αναπτυξιακή δυναμική για τα επόμενα 5 χρόνια». Οπως υπογράμμισε ο υπεύθυνος εταιρικών σχέσεων του ομίλου Χρήστος Θεοδοσίου, «στόχος μας είναι η ενίσχυση στην υποστήριξη προς τις ελληνικές ΜμΕ για να μπορέσουν να βελτιώσουν τις οικονομικούς τους δείκτες», ενώ εξήγησε ότι «στην Ελλάδα, εφαρμόστηκαν εξειδικευμένες λύσεις για να προσαρμοστούν στα χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς, διευκολύνοντας τους προμηθευτές του ΕΣΥ και της δημόσιας διοίκησης να ξεπεράσουν δυσκολίες όπως η νομοθεσία περί rebate και clawback».

Ο όμιλος BFF Banking Group δραστηριοποιείται σήμερα σε 9 χώρες, δηλαδή Ιταλία, Κροατία, Τσεχία, Γαλλία, Ελλάδα, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Ισπανία, καθώς και Γερμανία, Ιρλανδία και Ολλανδία στις οποίες έχει λάβει τραπεζική άδεια για να αποδέχεται online προθεσμιακές καταθέσεις, ενδεχόμενο που θα εξεταστεί και για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Αντονιόλι. Ο όμιλος BFF Banking Group αξιολογήθηκε για πρώτη φορά από τον διεθνή οίκο Moody’s στη βαθμίδα Ba1 με θετική προοπτική.

Η εταιρεία BFF ιδρύθηκε στην Ιταλία το 1985, με πρωτοβουλία μιας ομάδας βιομηχανικών φορέων στη φαρμακευτική και βιοϊατρική βιομηχανία. Ο αρχικός κλάδος της εταιρείας αφορούσε τη διαχείριση των απαιτήσεων από την εθνική υπηρεσία υγείας στην Ιταλία και το 1990 η εταιρεία ξεκίνησε να προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα εκχώρησης επιχειρηματικών απαιτήσεων χωρίς δικαίωμα αναγωγής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή