Nέο συμβόλαιο για την Intralot στις ΗΠΑ

Nέο συμβόλαιο για την Intralot στις ΗΠΑ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο έργο στοιχηματισμού ανέλαβε στις ΗΠΑ η Intralot. Πρόκειται για έργο στην πολιτεία Νιου Χαμσάιρ (Νew Hamshire), η οποία την περασμένη Δευτέρα ανέθεσε το σχετικό συμβόλαιο στις εταιρείες DraftKings και Intralot. To πολιτειακό συμβούλιο, με τρεις ψήφους υπέρ και μία κατά, υπερψήφισε την ανάθεση του συμβολαίου στις δύο επιχειρήσεις. Η μερίδα του λέοντος ανατέθηκε στην εταιρεία DraftKings, η οποία θα προσφέρει τη σχετική υπηρεσία μέσω κινητού και μέσω ενός περιορισμένου δικτύου φυσικών καταστημάτων. Η Intralot θα προσφέρει έναν περιορισμένο αριθμό στοιχημάτων μέσω των σημείων διάθεσης των αριθμολαχείων της λοταρίας που διαχειρίζεται στη συγκεκριμένη πολιτεία των ΗΠΑ.

Η ανάθεση έγινε κατόπιν διαγωνισμού όπου η DraftKings, προκειμένου να αναλάβει το σχετικό συμβόλαιο, δεν δίστασε να προσφέρει το 51% των ακαθάριστων εσόδων της στην πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό φόρου παιγνίου (GGR Tax), που ξεπερνά ακόμη και το 35% που προσφέρουν οι ελληνικές εταιρείες πάροχοι τυχερών παιγνίων στη χώρα μας (ΟΠΑΠ κ.λπ.). Η Intralot θα αποδίδει στην πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ το 19,25% των ακαθάριστων εσόδων από τις υπηρεσίες στοιχηματισμού.

Η παροχή του τυχερού παιγνίου στην αμερικανική πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ δεν θα αργήσει και η Intralot, που λειτουργεί την πολιτειακή λοταρία, έχει ήδη εντάξει το παίγνιο στα συστήματά της. Η DraftKings εκτιμάται ότι θα διαθέσει τις υπηρεσίες μέσω κινητού από τον ερχόμενο Ιανουάριο, ενώ θα λειτουργήσει τα πρώτα καταστήματα μέσα στην ερχόμενη άνοιξη. Είναι το δεύτερο, έστω και «κουτσουρεμένο» συμβόλαιο παροχής τυχερών παιγνίων στοιχηματισμού που θα λειτουργήσει η Intralot στις ΗΠΑ, μετά εκείνο της περιοχής Κολούμπια (District of Columbia). Aυτό δίνει προβάδισμα στη ελληνική εταιρεία, καθώς σταδιακά οι πολιτείες των ΗΠΑ ανοίγουν τη συγκεκριμένη αγορά. Σημειώνεται ότι έως και το 2018 ο στοιχηματισμός στις ΗΠΑ απαγορευόταν και άνοιξε με απόφαση των ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή