Μείωση εσόδων κατά 6,9% κατέγραψε η Intralot στο εννεάμηνο

Μείωση εσόδων κατά 6,9% κατέγραψε η Intralot στο εννεάμηνο

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάμψη εσόδων και κερδών παρουσίασε στο 9μηνο η Intralot. Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε χθες τα αποτελέσματα, τα οποία σε γενικές γραμμές δεν διαφοροποιούνται ποιοτικά σε σχέση με εκείνα που είχε ανακοινώσει για το α΄ εξάμηνο 2019.

Παράλληλα, ο τίτλος της χθεσινής ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων 9μήνου («Η Intralot υλοποιεί πρωτοβουλίες προκειμένου να αντισταθμίσει την απώλεια συμβολαίων και να τονώσει τη ρευστότητά της») υπογραμμίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική επιχείρηση.

Πιο αναλυτικά σχετικά με τα αποτελέσματα 9μήνου, τα ενοποιημένα έσοδα εμφάνισαν υποχώρηση κατά 6,9% και ανήλθαν στα 555,6 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) επίσης σημείωσαν υποχώρηση κατά 19,7% φτάνοντας στα 78,8 εκατ. ευρώ. Τα προσαρμοσμένα EBITDA, ωστόσο, σύμφωνα με τη διοίκηση της Intralot, υποχώρησαν οριακά, μόλις κατά 0,3% φτάνοντας τα 85,9 εκατ. ευρώ.

Τέλος, τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν εκ νέου σε ζημίες ύψους 31,8 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 11,0 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Σχετικά με την πορεία των εσόδων, η εταιρεία απέδωσε την κάμψη τους κυρίως στις δραστηριότητές της στη Βουλγαρία (-22,1 εκατ. ευρώ), στην Αργεντινή (-18,4 εκατ. ευρώ) και στην Ελλάδα με την αλλαγή του συμβολαίου της στον ΟΠΑΠ (-10,6 εκατ. ευρώ).

Οι αρνητικές αυτές επιδόσεις, ωστόσο, μετριάστηκαν από τα πρόσθετα έσοδα που προήλθαν κυρίως από τις ΗΠΑ (+19,3 εκατ. ευρώ).

Η υποχώρηση των λειτουργικών κερδών προήλθε κυρίως από την αρνητική επίδραση των συμβολαίων που χάθηκαν ή / και τροποποιήθηκαν σε Τουρκία και Ελλάδα. Επιπλέον, η λειτουργική κερδοφορία επιβαρύνθηκε και από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις κυρίως σε Τουρκία και Αργεντινή.

Δάνεια 634,0 εκατ.

Ο δανεισμός ομίλου Intralot στο τέλος Σεπτεμβρίου 2019 ανήλθε στα 634,0 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 18,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2018. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην εφαρμογή του λογιστικού προτύπου IFRS 16 από την 1η Ιανουαρίου 2019, που είχε ως αποτέλεσμα την αναγνώριση πρόσθετου χρέους ύψους περίπου 15,0 εκατ. ευρώ. Πάντως, η εταιρεία σημειώνει ότι προχώρησε σε αγορά ομολογιών ονομαστικής αξίας 5 εκατ. ευρώ μέσα στο γ΄ τρίμηνο του έτους και 16,2 εκατ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο.

Με τις αγορές αυτές, το συνολικό ανεξόφλητο ονομαστικό ποσό των ομολογιών λήξης 2024 ανήλθε σε 473,8 εκατ. ευρώ, από 500 εκατ. ευρώ που ήταν αρχικά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή