Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ από την British American Tobacco στην Ελλάδα

Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ από την British American Tobacco στην Ελλάδα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του προϊόντος θερμαινόμενου καπνού glo ανακοίνωσε χθες η British American Tobacco (BAT) στην Ελλάδα. Οι επενδύσεις αφορούν κυρίως τη δημιουργία και τη στήριξη του δικτύου πώλησης του νέου προϊόντος, το οποίο πριν από λίγες ημέρες έκλεισε ένα χρόνο παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ποσό των 20 εκατ. ευρώ θα επενδυθεί την επόμενη διετία. Στόχος θα είναι η δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου λιανικής πώλησης του προϊόντος glo, στο οποίο επενδύει στρατηγικά η BAT, καθώς συνιστά ένα προϊόν μειωμένου δυνητικά κινδύνου.

Mε τη νέα επένδυση, στόχος είναι οι συσκευές glo αρχικά να γίνουν διαθέσιμες σε 2.000 σημεία λιανικής πώλησης (περίπτερα και μίνι μάρκετ) σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι σήμερα η εταιρεία διαθέτει τα προϊόντα glo στην Ελλάδα μέσω της Nobacco. Η συνεργασία αυτή, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί, καθώς οι συσκευές και τα neosticks (ραβδοι καπνού) θα εξακολουθήσουν να διατίθενται μέσω των σημείων πώλησης της Nobacco, του ηλεκτρονικού καταστήματος nobacco.gr και χιλιάδων άλλων σημείων πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Η επέκταση αυτή του δικτύου διανομής της BAT Hellas στον τομέα της μικρής λιανικής συμπίπτει με την εισαγωγή των νέων προϊόντων στην ελληνική αγορά, του glo nano και του glo pro, δύο νέων μοντέλων συσκευών θέρμανσης καπνού. Σύμφωνα με την εταιρεία, η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης στις οποίες διατίθενται οι νέες συσκευές. Η εταιρεία ακόμη παραδέχεται ότι οι επενδύσεις της θα συμβάλουν θετικά στη πορεία της μικρής λιανικής, η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση. Μέχρι σήμερα, χιλιάδες σημεία πώλησης έχουν κλείσει, ειδικά μέσα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Τα neosticks είναι ράβδοι καπνού που χρησιμοποιούνται στις συσκευές glo, και είναι σχεδιασμένες με νέο φίλτρο που βελτιώνει τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Τα νέα αυτά προϊόντα neosticks θα είναι διαθέσιμα και σε νέες γευστικές προτάσεις αντί 3,5 ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι νέες επενδύσεις της ΒΑΤ στη χώρα μας αναμένεται να αυξήσουν περαιτέρω την κίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο του ομίλου στον Πειραιά. Το glo είναι μια συσκευή που θερμαίνει, χωρίς να καίει, ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού. Το αερόλυμα που σχηματίζεται με τη θέρμανση των ειδικών ράβδων καπνού παράγει μια φυσική γεύση, αντίστοιχη με αυτή του τσιγάρου, με περίπου 90%-95% λιγότερες τοξικές ουσίες σε σύγκριση με τον καπνό του τσιγάρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή