Καλύφθηκε πλήρως η αύξηση κεφαλαίου των 650 εκατ. της Lamda

Καλύφθηκε πλήρως η αύξηση κεφαλαίου των 650 εκατ. της Lamda

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύφθηκε πλήρως η αύξηση κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. ευρώ της Lamda Development, μιας από τις μεγαλύτερες για το Ελληνικό Χρηματιστήριο των τελευταίων δεκαετιών. Η διαδικασία εγγραφής ολοκληρώθηκε αργά χθες το απόγευμα και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα.

Την Παρασκευή είχε ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης συμμετοχής των παλαιών μετόχων στην αύξηση, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να χαρακτηρίζεται από όλους τους συμμετέχοντες στη χρηματιστηριακή αγορά ως ευρύτατο. Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, η συντριπτική πλειοψηφία των υπαρχόντων μετόχων εγγράφηκε στην αύξηση με εξαίρεση ένα πολύ μικρό ποσοστό που αφορά σε ειδικές περιπτώσεις (αμέλεια μετόχων, κληρονομικές εκκρεμότητες κ.λπ.), ενώ ένας σημαντικός αριθμός ξένων επενδυτών που αναζήτησε να αγοράσει δικαιώματα συμμετοχής για να εγγραφεί και να συμμετάσχει δεν το κατάφερε. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα γινόταν η καταγραφή τέτοιων περιπτώσεων προκειμένου να διαπιστωθεί ο αριθμός των λιγοστών αδιάθετων δικαιωμάτων, ώστε να μοιραστούν σε όσους έχουν ζητήσει περισσότερες νέες μετοχές. Να σημειωθεί πως ένας πολύ μεγάλος αριθμός όσων εγγράφηκαν στην αύξηση ζήτησαν να λάβουν περισσότερες μετοχές (δικαίωμα oversubscription). Τα δικαιώματά τους, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, εξάσκησαν, όπως είχαν άλλωστε δηλώσει, όλοι οι βασικοί μέτοχοι οι οποίοι και είχαν εγγραφεί στην αύξηση από νωρίς, μεταξύ των οποίων οι Consolidated Lamda Holdings (51% του μετοχικού κεφαλαίου) και η Voxcove Holdings (10%).

Υπενθυμίζεται πως μετά την ανακοίνωση της αύξησης κεφαλαίου νωρίτερα το φθινόπωρο σημαντικές θέσεις στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda απέκτησαν ισχυρά επιχειρηματικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ αυτών ενδεικτικά αναφέρονται η Aegean, που αγόρασε ίδιες μετοχές της Lamda (1,66% του μετοχικού κεφαλαίου), η ΟΡΥΜΗΛ, συμφερόντων Οδυσσέα Κυριακόπουλου (0,685%) και η HSBC (για λογαριασμό πελατών της), η Gama και η Bienville (2,75%).

Μεταξύ των ξένων θεσμικών που, κατά πληροφορίες, δεν βρήκαν όσα δικαιώματα συμμετοχής έψαχναν να αγοράσουν και εκτιμάται πως θα αναζητήσουν να σχηματίσουν ή να αυξήσουν θέσεις με αγορές μετοχών, φέρονται από πηγές της αγοράς να είναι η Schroders, η Bienville, η Blackrock αλλά και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT